Redaktør Line Fredheim Storvik i Første steg mottok igjen heder for sin journalistikk under Fagpresseprisen 2024. Denne gangen for sitt temanummer om lek i barnehagen.

Hederlig omtale til Første steg 

Første steg fortsetter å sanke hederlige omtaler for sin journalistikk. Nå har de fått hederlig omtale for sitt temanummer om lek i barnehagen.

Publisert Sist oppdatert

Under Fagpresseprisen 2024 fikk tidsskriftet hederlig omtale for sin temautgave om lek  i barnehagen og lekens betydning for barn. 

– Det er utrolig gøy og veldig stas at en liten redaksjon som Første steg igjen høster heder for sin journalistikk i skrap konkurranse med store og dyktige redaksjoner i Fagpressen. Prisen er en anerkjennelse av journalistikken og fagbladet vi lager, sier Storvik.

I fjorårets Fagpressepris-utdeling markerte Første steg seg som en av kveldens store vinnere. Tidsskriftet stakk av med hele tre utmerkelser, to hederlige omtaler og selveste Fagpresseprisen 2023.

 

Roser teamet sitt

Storvik fremhever at hun ikke har gjort jobben med temanummeret om lek alene.

– Jeg deler hederen med mitt team av dyktige folk: frilansjournalistene Kjersti Salvesen, Mikkel Kamp og Merete Sillesen, fotografene Charlotte Wiig, Ingun A. Mæhlum, Helene Bagger og Marianne Otterdahl-Jensen og designeren Erlend Lans Pedersen i Mediamania.

– Felles for oss alle er at vi alle har et brennende ønsker om å lage god journalistikk som kan bidra til å gi barnehagelærerne ny kunnskap og inspirasjon, som igjen vil ha betydning for barna, sier Storvik. Hun fremhever også fagfolkene Maria Øksnes, Ragnhild Norderhus, Gunilla Isaksen, Terje Melaas, Karen Ingeborg Draugsvoll og Camilla Arnesen som har bidratt gjennom sine fagartikler om lek.

 

Flere grunner til suksess

Daglig leder Øyvind Kristiansen i Mediamania og redaktør Line Fredheim Storvik i Første steg.

Leder Øyvind Kristiansen i Mediamania, som designer Første steg, sier det er flere grunner til at Første steg har suksess. Én er at magasinet går i dybden på tema. De bruker plass på å presentere problemstillinger og gjør det med humør og overskudd og inspirerer.

– Første steg har gjennom flere år har vært flinke til å velge temaer som angår målgruppen. Også når temaet har vært komplisert eller vanskelig har Første steg våget å stå i det, som temaer om ansatte som krenker barn, skam og å møte barns følelser. Når leserne der dette over tid, får de en sterk tillit til magasinet. På den måten blir Første steg et av de mest relevante magasinene som finnes, sier Kristiansen.

Ansvarlig redaktør i Utdanningsnytt, Kaja Mejlbo, sier prisen er velfortjent

Kaja Mejlbo ansvarlig redaktør i Utdanning Utdanningsnytt

– Det er utrolig gøy å få anerkjennelse for journalistikken vår. Jeg er veldig stolt! Første steg sitt temanummer om lek er ikke bare gøyalt og lekkert, det er også svært nyttig. Lek er et aktuelt tema og i dette nummeret får barnehagelærerne inspirasjon, tips og råd til hvordan man skal legge til rette for leken i barnehagene, sier Mejlbo.

 

Setter lek på dagsordenena

Storvik sier oppmerksomheten rundt tidsskriftet også gir en mulighet til å vise frem viktige tema som Medie-Norge ellers skriver lite eller ingenting om.

– Folk utenfor barnehagesektoren vil tenke at barn leker for å ha det gøy. De vet lite om at leken er helt avgjørende for barns utvikling og hva den betyr i barnas liv, og de vet lite om at lek er et forskningsområde på linje med andre viktige områder i samfunnet, sier Storvik.

«Den hederlige omtalen går til et temanummer som tar for seg noe vi alle kan, eller har kunnet, men som journalister sjelden dekker. Temanummeret går rett inn i lesernes arbeidshverdag. Det handler om faglige ståsteder og uenigheter, gode case og praktiske tips, om lek i barnehager. Hederlig omtale går til Første steg, nummer 2, 2023 for temanummeret Bli med barna i leken», skriver juryen i sin begrunnelse.

© Utdanningsnytt

Redaktør Line Fredheim Storvik i Første steg mottar diplom med heder for sin temasak om lek av jurymedlem Nina Kristiansen under Fagpresseprisen 2024.
Powered by Labrador CMS