– Det er utrolig stas at jobben vi gjør for å utvikle Første steg, blir lagt merke til og anerkjent, sier redaktør Line Fredheim Storvik. Hun sier de ikke hadde klart det uten dyktige frilansjournalister, fotografer, bidragsytere og designere, som kreativ leder Øyvind Kristiansen i Mediamania (t.h.).

Hederlig omtale til Første steg for utviklingen av tidsskriftet

Første steg mottok hederlig omtale for utviklingen av tidsskriftet under årets Fagpressepris.

Publisert Sist oppdatert

–Det er utrolig stas at jobben vi gjør for å utvikle Første steg til det beste for leserne, blir lagt merke til og anerkjent, sier redaktør Line Fredheim Storvik i Første steg. Hun understreker at en liten redaksjon som Første steg ikke hadde klart dette alene.

–Denne hederen deler vi med de dyktige frilansjournalistene, fotografene og bidragsyterne Første steg har knyttet til seg. Og ikke minst de idérike designerne i Mediamania, som sørger for den kreative utformingen av tidsskriftet, sier Storvik.

Første steg har tidligere fått to hederlige omtaler for din dokumentar om gisseldramaet i Hjelmeland barnehage 20 år etter. Første steg fikk også hederlig omtale i 2018 for sin temasak om barnehagelærernes hverdag i 11 ulike land.

Utfordrer hverandre

–Hvis man utfordrer og heier på hverandre, gir hverandre frihet og samtidig spiller på lag mot et felles mål, så oppnår man resultater, sier Storvik. Hun er veldig glad for at stadig flere barnehagelærere og ansatte på høgskoler og universitet tar pennen fatt og ønsker å dele sine erfaringer, kunnskap og forskning med Første steg sine lesere.

–Første steg skal inspirere, være nyttig og gi ny kunnskap til leserne. Vi ønsker å få frem viktige saker som kan skape debatt og sette dagsorden. Barnehageansatte skal være stolte av den utrolig viktige jobben de gjør for barna og samfunnet. Den stoltheten ønsker vi å bidra til, sier Storvik.

LES OGSÅ: Dokumentaren om gisseldramaet i Hjelmeland barnehage 20 år etter.

Vil noe og tør noe

Kreativ leder Øyvind Kristiansen i Mediamania sier det er gøy å jobbe med redaktører som vil noe og tør noe.

–Da vi begynte å jobbe for Første steg pekte Line helt klart retning, men lot oss samtidig få jobbe ut ideer og retninger, sier Kristiansen. Han synes det er givende å jobbe med et fagområde som betyr så mye for samfunnet.

–Magasinet har alltid vært bra, men de siste årene har Første steg tatt siste steg opp blant de beste fagbladene i Norge. Vi i Mediamania er bare lykkelige for at vi får være med på dette, sier Kristiansen. Avdelingsleder og ansvarlig redaktør i Utdanningsnytt, Kaja Mejlbo, sier det er svært gledelig at utviklingen i Første steg legges merke til, og at redaksjonen får denne anerkjennelsen.

–Første steg er en viktig utgivelse for oss, både på papir og i vår digitale miks. Det er gøy å se hvordan sakene engasjerer leserne, sier Mejlbo. Hun skryter av jobben Storvik gjør som redaktør:

–Line jobber svært strukturert og målrettet. Hun holder seg oppdatert og er tett på målgruppen. Det er utrolig viktig, sier hun.

LES OGSÅ:

– Denne redaksjonen har tatt tak i profilen, satt redaksjonelle mål slik at de er faglig relevante, henter frem nye stemmer, løfter viktige tema og annerledes tema, sa juryleder Kjersti Løken Stavrum (t.v.) da hun ga hederlig omtale til redaktør Line Fredheim Storvik i Første steg under Fagpresseprisen 2022.

Juryens begrunnelse

Juryen sier dette i sin begrunnelse:

Har dere sett hvor mye vi var vokst, spør denne reaksjonen? Og det har vi faktisk. Vi har fulgt med dere og sett at dere kan og vil – og det har gått ganske fort. Denne redaksjonen har jobbet strukturert og tatt tak i profilen, satt redaksjonelle mål slik at de er faglig relevante, henter frem nye stemmer, løfter viktige tema og annerledes tema. De planlegger bedre, gir leserne tips og råd, bruker tid på presentasjonen og jobber digitalt. Når alle gode krefter spiller på lag, skal det gi resultater. Og det har Første steg ved redaktør Line Fredheim Storvik skapt – og det fortjener hederlig omtale.

Powered by Labrador CMS