Utdannings journalister Kari Oliv Vedvik og Jørgen Jelstad har blant satt søkelyset på utbytte og overskudd i private barnehager. Til høyre jurymedlem Anne Hafstad, journalist i Dagens medisin. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix service

Fagpressen hedrer Utdanning og Første steg med diplomer

I går kveld ble Fagpresseprisene 2018 delt ut til glade og stolte vinnere i åtte kategorier. Tidsskriftene Utdanning og Første steg ble berømmet med hederlig omtale og diplom.

Publisert

Fagpresseprisene ble delt ut på Månefisken i Oslo. Juryen hadde fått inn 194 innsendte bidrag til vurdering, flere enn noen gang tidligere.

I klassen for gravejournalistikk fikk Utdanning diplom og hederlig omtale for en serie artikler som blant annet har satt søkelyset på høye utbytter og store overskudd i kommersielle barnehager.

– Utdanning og utdanningsnytt.no har de siste årene hatt en veldig god utvikling, og dette har ført oss helt til topps i norsk fagpresse. I fjor fikk vi både hovedprisen og graveprisen, i år var vi svært nær å få graveprisen igjen. Den jobben journalistene Kari Oliv Vedvik, Jørgen Jelstad og Hans Skjong har gjort med private barnehager har i sterk grad bidratt til den offentlige debatten vi nå har om store utbytter og mulige misbruk av offentlige tilskudd i sektoren. Det er journalistikk på sitt aller beste, og vi er veldig stolte, sier ansvarlig redaktør i Utdanning, Knut Hovland.

I klassen Innertieren, som vurderer arbeider som lykkes spesielt godt med å treffe en definert målgruppe så presist som mulig, fikk et annet av Utdanningsforbundets tidsskrifter, Første steg, hederlig omtale for artikkelserien om Barnehagelærere jorda rundt. (lenke til pdf av Første steg).

– Første steg har en veldig sterk posisjon blant barnehagelærere og styrere. Reportasjen de fikk pris for, var meget godt laget og presentert – fagbladjournalistikk på sitt beste. Vi er veldig stolte og gratulerer både redaktør Line Fredheim Storvik og alle andre som bidro, sier Knut Hovland, som også er sjef for avdeling medlemsblad og tidsskrifter i Utdanningsforbundet.

 

 

Les også (2017): Utdanning er kåret til årets fagblad

 

Samtlige vinnere

  • Forsideprisen: Sykepleien
  • Fagpressens markedspris: Medier24
  • Fagpressens fotopris: Christian Nørstebø/Forsvarets forum
  • Innertieren: Musikkultur
  • Årets fagpresseredaktør: Tove Lie, Khrono
  • Utviklingsprisen: Ingeniørenes stemme
  • Journalistprisen: Sissel M. Rasmussen, frifagbevegelse.no/LO-Aktuelt
  • Graveprisen: Lisa Rypeng, Hanne Wien og Ole Petter Pedersen, Kommunal Rapport

 

Powered by Labrador CMS