Journalist Kari Oliv Vedvik tok imot Fagpressens gravepris 2021. Jørgen Jelstad, som hun deler prisen med, var ikke til stede på utdelingen.

Utdanning ble den store vinneren under Fagpresseprisene

Utdanning fikk hederlig omtale i markedsprisen, og tok dessuten hjem både fotoprisen og graveprisen da årets fagpressepriser ble utdelt torsdag.

Publisert Sist oppdatert

Utdanning og fotograf Maja Ljungberg Bjåland vant fotoprisen for et bilde av undervisning under koronapandemien.

Bildet fra Sandefjord videregående viser hvordan lærer Paul Johan Gustad underviser to klasser, i to klasserom, samtidig.

– Vinneren av fotoprisen skildrer undervisningssituasjonen slik den var organisert på Sandefjord videregående skole – i ett enkeltbilde som forbilledlig oppsummerer historien, heter det i juryens begrunnelse.

I tillegg fikk Utdanning hederlig omtale i kategorien markedsprisen, og journalistene Jørgen Jelstad og Kari Oliv Vedvik vant årets gravepris for sin sak om leiepriser for barnehager.

– Dette var utrolig morsomt! Vi vet at vi jobber hardt og at vi leverer både på journalistikken og på salgssiden i samarbeid med vår salgspartner HS Media. Men det er stas at det blir lagt merke til når prisene skal deles ut. Graveprosjektet er et eksempel på klassisk god journalistisk utholdenhet. Og bildet fra Sandefjord videregående er ypperlig fotojournalistikk som skildrer en virkelighet dessverre alt for mange lærere kjenner seg igjen i etter korona-pandemien, sier Kaja Mejlbo, ansvarlig redaktør i Utdanning.

– Prisene smaker dessuten ekstra godt etter halvannet år med unntakstilstand. Vi har vist at selv om pandemien har bydd på utfordringer, har vi lykkes med å holde den samme høye kvaliteten på arbeidet vårt, sier hun.

Fagpresseprisen til Fagbladet

Fagbladet vant den store Fagpresseprisen. I tillegg fikk de utviklerprisen for to prosjekter – tall for hvordan penger brukes i norske barnehager og lønnsutviklingen til yrkesgrupper i kommunesektoren.

Sykepleien fikk årets forsidepris, mens markedsprisen gikk til nykommeren KOM24. Innertieren 2021 fikk Magasinet Industri Energi for sitt temanummer om dysleksi i arbeidslivet.

Fagpressens journalistpris gikk til Geir Røed og Motor for en sak om overvåking via bombrikker, og årets fagpresseredaktør ble Solfrid Rød i Fontene.

Prisutdelingen ble holdt i Pressens hus i Oslo torsdag kveld.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS