Børre Holen.
Børre Holen.

UDF-ledere før kommunevalget:

– Bør teste økt grunnbemanning i barnehagene

Børre Holen ble glad for responsen på debattheftet til KS og mer penger til lærebøker. – Ellers har det ikke vært så mye å juble for, sier lokallagslederen i Asker om de siste fire årenes politikk.

Publisert Sist oppdatert

Til høsten er det kommunevalg, og skole- og barnehage er ett av de store temaene for lokalpolitikerne. 

I denne sommerserien svarer ledere i flere av Utdanningsforbundets lokallag på fem spørsmål før kommunevalget.

Lokallagslederen i Asker kommune har tro på at økt grunnbemanning i barnehagene og økt tid til kontaktlærerne kan redusere sykefraværet.

Børre Holen, leder i Utdanningsforbundet Asker

– Hvilken politisk sak bør lokalpolitikerne i din kommune være opptatt av for å sanke stemmer fra lærere i skoler og barnehager?

– Politikerne bør være opptatt av bemanningen i både skoler og barnehager. Utfordringene i barnehager og skoler krever flere voksne med riktig kompetanse for at alle elevene skal få et godt tilbud og bli fulgt opp på en god måte. Rekruttering av barnehagelærere er svært utfordrende.

– Hvilket politisk forslag i din kommune har gjort deg mest forbanna de siste fire årene?

– Blir ikke ofte forbannet. Blir mer oppgitt over noen forslag. Forslaget om å utrede mange private skoleplasser når kommunen har overkapasitet i den aktuelle skolekretsen var en slik sak. Intensjonen var, etter vår mening, å sørge for at byggingen av den «berømte» velodromen i Asker kunne realiseres uten å skape for mye økonomisk støy.

– Hvilket politisk forslag har gjort deg mest glad?

– Jeg var fornøyd med forslaget til tilbakemeldingen på KS debatthefte før lønnsoppgjøret i 2023, samt økningen av bevilgningene til fysisk læremateriell. Ellers har det ikke vært så mye å juble for de siste årene. Nye økonomiske rammebetingelser slår inn også i Asker.

– Hvis du hadde fått lov til å bestemme ett politisk vedtak i din kommune – hva ville det vært? 

– Et nøkternt dobbeltvedtak ut fra nåværende økonomiske situasjon: En moderat økning av de økonomiske rammene for oppvekst i 2024 slik at vi kunne teste ut økt grunnbemanning i barnehagene. I skolen ville jeg ønske å teste ut økt tid til kontaktlærerne. Begrunnelsen ville være å sjekke om dette har noen effekt på sykefraværet som per nå er for høyt etter vårt syn. Dette kunne også være et ledd i rekrutteringsstrategien.

– Hvis du skulle startet et politisk parti, hva skulle slagordet vært?

– Trygg oppvekst – fellesskap og mangfold!

Powered by Labrador CMS