Lærere får ansiennitet uten å bytte jobb

Gjesdal kommune gjør unntak og lar de nye ansiennitetsreglene gjelde for allerede ansatte lærere i Dirdal og Oltedal.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Gjesdalbuen.

Kommunalsjef for oppvekst, Jone Haarr, sier de gjøre dette av rekrutteringshensyn. De nye ansiennitetsreglene sier at lærere som ikke har nådd maksimal ansiennitet må gjennom en ny søkeprosess for at de nye ansiennitetsreglene skulle tre i kraft.

Haarr sier til avisa at de har sett til hovedavtalens hvor det står om å beholde og rekruttere arbeidstakere: «I de tilfeller det er spesielle problemer med å beholde eller rekruttere kvalifiserte arbeidstakere, vil partene etter forhandlinger kunne inngå avtale om endret lønnsplassering for den enkelte arbeidstaker».

Det skal altså være mulig å omgå reglene dersom det er spesielle problemer med å ansatte nye eller beholde eksisterende ansatte.

– Vi må bare innrømme det at det i de indre bygdene i Gjesdal ikke er fullt så enkelt å rekruttere blant annet lærere, sier Haarr.

Kommunalsjefen forteller at det i flere år er gitt ekstra lønnstillegg for Dirdal-lærere. Dette ordningen eksisterer imidlertid ikke lenger.

Haarr sier det ikke gjelder så mange lærere, og tror folk har forståelse for at kommunen tar disse grepene.

– Dette er et grep vi har gjort for å rekruttere og beholde, det tror jeg folk har forståelse for. Det har vi fått forståelse for før og. Vi må gjøre noen grep for å få tak i og beholde og rekruttere. Jeg håper det virker igjen, svarer Haarr.

Han presiserer at dette er en særskilt ordning og at kommunen ikke lager en regel av denne situasjonen.

– Det er et unntak, så får en eventuelt vurdere det. Per nå er det ikke en problemstilling innenfor barnehage og helse.

Powered by Labrador CMS