mobil mobiltelefon mobilfri
Oslo innfører mobilforbud på alle skoler i kommunen.

Oslo-skolene innfører mobilforbud fra 1. august

Det blir kommunalt mobilforbud på alle skoler i hovedstaden i undervisningstiden innen neste skoleår. 

Publisert Sist oppdatert

Forbudet kommer som resultat av anbefalingene om mobilfrie skoler fra Utdanningsdirektoratet som kom i februar. Hver enkelt kommune skulle ifølge anbefalingene bestemme hvordan et slikt forbud skulle se ut.

Men Utdanningsdirektoratet er klare i sine anbefalinger: Ingen mobiler eller smartklokker i timene, heller ikke i friminuttene på barne-og ungdomskoler. 

Fra 1. august trer de nye reglene for Oslo kommune i kraft. Mobilforbudet gjelder barne- og ungdomsskoler.

Videregående skoler skal også ha mobilfri undervisning, men kan bruke mobil i friminuttene, skriver Aftenposten.

– De nye reglene sier at mobil og andre digitale kommunikasjonsmidler ikke skal brukes i skoletiden med mindre annet er avtalt med lærer eller skolens ledelse, skriver byråd for utdanning, Julie Remen Midtgarden (H), i en epost til avisen.

Hver enkelt skole må selv bestemme hvordan mobilene skal oppbevares.

– Mobiltelefonen har ingen naturlig plass i norsk skolehverdag. Jeg er trygg på at norske kommuner og fylkeskommuner følger nasjonale faglige anbefalinger, sier hun.

Det var kunnskapsministeren som kort tid etter hun tiltrådte som statsråd, ba direktoratet komme med en anbefaling og veileder om hvordan skolene kan regulere elevenes mobilbruk.

Anbefalingen og veilederen skal hjelpe kommunene, fylkeskommunene og skolene å lage regler for sine elever. Mobilregler vil være en del av ordensreglementet lokalt. Dette fastsettes i lokal forskrift.

(©NTB)

© Utdanningsnytt

Powered by Labrador CMS