Bodø

Foreldre varsler mulig søksmål mot Bodø kommune

Foreldre i en barneskoleklasse i Bodø varsler mulig søksmål mot kommunen for brudd på opplæringsloven og omsorgssvikt. Skolen oppleves ikke som et trygt sted å være.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Avisa Nordland. 

Foreldre til barn i en barneskoleklasse i Bodø har varslet om mulig søksmål mot kommunen, anklagende om brudd på opplæringsloven og omsorgssvikt. I et brev til kommunen og Statsforvalteren i Nordland beskriver foreldrene et utrygt skolemiljø preget av fysisk og psykisk vold, mobbing, trusler og nedsettende språkbruk.  

I brevet problematiserer foreldrene sammensetningen av klassen og påpeker at det er høy gjennomtrekk av lærere og assistenter. De hevder at den negative utviklingen har pågått over lang tid.

«Guttene og jentene i klassen har nå tilpasset seg et miljø med vold og utagerende oppførsel, og oppfatter dette som en normal skoledag. Disse barna vet ikke lenger hva som er normalt. Likeledes har skolen også flyttet grensen for hva som defineres som en trygg skole, og hva som tillates av oppførsel, uten å gripe inn», konkluderer foreldrene i brevet.

Til tross for gjentatte møter og krav om handling, hevder foreldrene at skolens håndtering har vært utilstrekkelig.

Barnehage- og skolesjef Tore Tverbakk forsikrer om at tiltak er iverksatt.  Han sier kommunen jobber tett med rektor for å følge den opp. Det har også vært kalt inn ekspertise fra Læringssenteret i Stavanger.  Skolen har også satt inn to lærere i klassen som rapporterer daglig til rektor. 

– Det er satt i verk tiltak slik som vi skal gjøre etter opplæringsloven, sier Tverbak. 

Foreldrene, som representerer et mindretall av klassens elever, insisterer imidlertid på at situasjonen ikke er tilfredsstillende, og at de vil fortsette å kjempe for et tryggere skolemiljø.

Powered by Labrador CMS