Slik så Merete ut da ungene malte henne

Som en del av barnehagedagen mandag denne uka ble ungene utstyrt med maling og malekoster, og Merete kledde seg i hvitt.

Publisert Sist oppdatert

– Vi hadde lyst å ha både kjente aktiviteter og en aktivitet som skilte seg litt ut. «Mal en barnehagelærer» var det som var nytt og spennende, sier Merete Vagstad, som jobber i Tæruddalen barnehage, til Utdanningsnytt. Bildet ble først publisert på Idébroen til barn på Facebook.  

Barnehagen hun jobber i er en liten barnehage med 41 barn.

Merete Vagstad.

– Vi laget fire aktiviteter: Vi hadde en med selvlaget modelleire, en stasjon med byggeklosser og en stasjon md en hinderløype. Dette er aktiviteter vi gjør ofte. Og så fikk jeg ideen om å male en barnehagelærer.

Meretes kledde seg i lyse klær, fant fram malekoster og så fikk ungene fritt spillerom.

– Jeg hadde kanskje sett for meg at de skulle male små ting. Jeg hadde ønsket meg sol, skyer, blomster og sånn. Men dette ble et kunstverk som alle barna har vært med på. Det ble kjempefint.

Hun stod modell i cirka 45 minutter.

– Det var gøy, men litt kaldt på armene etter hvert. Det var tykke lag med maling som gikk gjennom klærne. Men det vasket jeg bare bort.

Tanken var å gå sånn til foreldrene kom med henting.

– Da hadde vi smoothie og bildeframvisning fra aktiviteter i barnehagen, men da hadde jeg skiftet.

– Hva gjør du med klærne som er malt?

– Jeg har hengt dem opp i barnehagen. Kjolen er ganske stiv, jeg vet ikke om jeg kan bruke den igjen. Men på genseren og tightsen er det mer plass, så det kan tenkes at det må tas på igjen å gjenta malesuksessen, sier den blide barnehagelæreren i Tæruddalen barnehage.

Powered by Labrador CMS