En gammel koffert kan bli til en eventyrlig samlingsstund

Inspirasjon: En gammel koffert kan bli en eventyrlig språkpakke til samlingsstund og samtale – særlig når den rommer en mørkeredd Veslebjørn og en glitrende stjernehimmel.

Publisert Sist oppdatert

Boka «Sover du ikke, Veslebjørn» (1988) av Martin Waddell og Barbara Firth er en skatt av en billedbok med en historie barna kan kjenne seg igjen i. Den handler om en mørkeredd liten bjørn som ikke får sove fordi mørket er så stort. Det hjelper lite at Storebjørn kommer med stadig større lykter. Til slutt går de ut sammen og oppdager at natten ikke er så skummel likevel – fordi månen og stjernene lyser opp der ute. Finner du ikke boka i bokhylla, kan du søke den opp på nasjonalbiblioteket.no. og lese den digitalt.

For å lage Veslebjørns koffert trenger du: en koffert, en bamse, to pinner, batteridrevne lys for effekt, mørkeblå og hvit maling, pensler, liten pute og dyne, tre lykter eller lys i ulike størrelser, et sort stoff (ca. 70 x 70 cm), en limpistol og en kveldsstund. Med en stor pelslue på hodet kan du selv spille Storebjørn som loser Veslebjørn og barna gjennom mørke og redsel til stjernelys og trøst.

Begynn med å male en bakgrunn inni lokket på kofferten. Hvis du er i det kunstneriske hjørnet, kan du male etter landskapsbildet med nattehimmel fra boka. Hvis du vil gjøre det enklere, kan du male bakgrunnen helt mørkeblå med hvite stjerner og en stor, hvit måne. For ekstra funklende effekt kan du lime fast en batteridreven lysslynge. Re en seng til Veslebjørn i bunnen av kofferten. Lim eller legg et sort stoff over stjernehimmelen. Den skal avdukes først i slutten av fortellingen. Kofferten passer også utmerket til å formidle «Lille Gruffalo», «Skinnvotten» og andre vinterfortellinger.

Veslebjørn kan gjøres enda mer levende ved at du klipper i liten åpning i bakhodet og trer helt inn en pinne som gjør at du kan styre hodet. Lim igjen hullet i nakken med limpistol. Limer du også en pinne inni den ene hånden, får du straks mer liv i bamsen. Da kan den vri på hodet, vinke og røre på armen. Øv deg på å gi liv til Veslebjørn med stemme og fakter og lag en enkel regi. Da kan vintermørket bare komme, for dere kan åpne en koffert og slippe stjernelyset inn.

Boka «Sover du ikke, Veslebjørn» (1988) av Martin Waddell og Barbara Firth er en skatt av en billedbok med en historie barna kan kjenne seg igjen i. Den handler om en mørkeredd, liten bjørn som ikke får sove fordi mørket er så stort.
For å lage Veslebjørns koffert trenger du: En koffert, en bamse, to pinner, batteridrevne lys for effekt, mørkeblå og hvit maling, pensler, liten pute og dyne, tre lykter eller lys i ulike størrelser, et sort stoff (ca. 70x70 cm) og en limpistol.
Begynn med å male en bakgrunn inni lokket på kofferten. For ekstra funklende effekt kan du lime fast en batteridreven lysslynge. Re en seng til Veslebjørn i bunnen av kofferten.Stjernehimmelen skal avdukes først i slutten av fortellingen.
Veslebjørn kan gjøres enda mer levende ved at du klipper i liten åpning i bakhodet og trer helt inn en pinne som gjør at du kan styre hodet. Lim igjen hullet i nakken med limpistol. Limer du også en pinne inni den ene hånden får du straks mer liv i bamsen.
Powered by Labrador CMS