Det er en god idé å tilby de grønne kassene sammen med annet åpent materiell som stoffer, klesklyper, vognhjul og lommelykter. Da kan det være barna får inspirasjon til å bygge kjøretøy som raketter, ubåter og renovasjonsbiler.

Disse grønne matkassene kan trylles om til hytter, kjøretøy og slott

Ved å låne noen grønne matkasser for en periode kan barna skape fantastiske byggverk.

Publisert

Planker, korker, rør og kasser har alltid vært verdifullt for barn i lek. Det er åpent materiell som barna kan eksperimentere med, utforske og skape med fordi det ikke har en forhåndsbestemt funksjon. Ved å låne noen grønne matkasser for en periode kan barna skape fantastiske byggverk. I barnas hender trylles de om til redskaper for fantasien. Kassene tillater barna å bygge opp en idé – uansett om de trenger en scene til konsert, vil bygge en butikk eller vil gjenskape ferien i campingbil.

Les også: Viser du barna lekene på en ny måte kan det føre til spennende lek

Ved å låne noen grønne matkasser for en periode kan barna skape fantastiske byggverk. I barnas hender trylles de om til redskaper for fantasien. Kassene tillater barna å bygge opp en idé – uansett om de trenger en scene til konsert, vil bygge en butikk eller vil gjenskape ferien i campingbil.
Før kassene skal brukes til lek, kan du vaske dem i steameren, eller dyppe dem i en balje med varmt vann og grønnsåpe. Siden de ikke er CE-godkjent leketøy, må du vurdere hvordan de kan brukes på en trygg måte. Det er lurt å ha en plan for hvor høyt barna kan bygge, og hvordan de voksne skal hjelpe barna å unngå de største farene – for eksempel åpne og feste sidene godt før barna kan flytte på og bygge med dem. Et tips er å introdusere kassene som en julekalender. Få en kasse per dag og bruk samlingsstunden til å rådslå med barna hva man kan late som de er, og hvordan man kan bruke dem til å leke med. Så lenge du lytter til barna og lar dem vise vei, vil nye muligheter og byggverk åpenbare seg for hver kasse og hver dag vi nærmer oss jul.
Gi barna tilgang på minst ti kasser, og se hva som skjer. Tilfør flere om dere har plass, og om dere ser at barna vil utvide byggeprosjektene sine. Det er en god idé å tilby kassene sammen med annet åpent materiell som stoffer, klesklyper, vognhjul og lommelykter. Da kan det være barna får inspirasjon til å bygge kjøretøy som raketter, ubåter og renovasjonsbiler.
Sett gjerne de grønne kassene etter hverandre som et langt tog som slynger seg under bord og rundt på avdelingen. De yngste barna er mest opptatt av å sitte i og frakte ting omkring i de grønne kassene. I noen av vognene kan du legge invitasjoner som kan åpne for gylne sosiale øyeblikk – som sangkort og rytmeegg, en haug med støvler og sko, eller en mengde baller og bøtter.
Powered by Labrador CMS