Gjenbruksklær tåler ofte mer enn nylonkostymene, og barna kan få inspirasjon til mye mer enn tradisjonelle superhelter og prinsesser.

Lag magiske gjenbrukskostymer til barna

Gjenbrukte klær fra loft, marked og bruktbutikker har en egen magi. De inspirerer barna til å skape og tre inn i en spennende late-som-verden.

Publisert Sist oppdatert
Blant brukte klær kan du finne ekte skatter og tilføre lekerommet stofflighet, estetisk kvalitet og internasjonale impulser. Barnehagen kan tilby klær med en variasjon av ull, silke og bomull og glitrende og florlette stoffer. Gjenbruksklær tåler ofte mer enn nylonkostymene, og barna kan få inspirasjon til mye mer enn tradisjonelle superhelter og prinsesser. Velkommen til alt fra travle arbeidsfolk til astronauter, bestemødre, dyr og romvesen.
Tre gjerne ut av hjemmesfæren og tilby klær som minner om arbeidsliv. Hvite skjorter er lette å få tak i og kan enkelt gjøres om til uniformer for helsepersonell. Gi skjortene et rødt kryss og en rød halvmåne med stofftusj, så kan dere reise ut i den store verden og gi hjelp der krisen rammer. Refleksvester er et annet enkelt kostyme som gir assosiasjoner til arbeidsfolk og utrykningsetater. Det er lurt å ha flere kostymer av samme sort, for arbeidsfolk jobber sjelden alene.
Rollelek kan være mye mer enn klassisk dukkekrok-lek. Mange barn får stjerner i øynene når de kan synge i mikrofoner, lage show og være superstjerner. Til slike anledninger kan du finne gjenbruksklær fulle av gull, glitter og paljetter. Sett opp et diskolys og lag billetter til showet, så blir hverdagen til fest.
Å kle seg ut er for noen barn en lek i seg selv. For andre er det inngangsporten til å leke fortellinger som de kan leve seg fullstendig inn i. Det er viktig å ha et helfigurspeil i nærheten av kostymene. Litt ekstra briller, sko og hatter kan komplettere stilen og gjøre barnet i speilet ekstra fornøyd.

Første steg

Denne artikkelen har også stått på trykk i Første steg nummer 1 2020.

Powered by Labrador CMS