Sjetteklassing drept i skoleskyting i Iowa i USA

En 17-åring skjøt og drepte en sjetteklassing på en skole i en småby i delstaten Iowa i USA. Ytterligere fem personer ble såret i hendelsen.

Politiet i Perry opplyser at den mistenkte gjerningspersonen var elev ved den videregående skolen i byen. Han ble funnet død av politiet med tilsynelatende selvpåførte skuddskader.

Det er ikke mistanke om at flere personer skal ha vært involvert i skytingen, sier Mitch Mortvedt ved delstatsmyndighetene i Iowa. 17-åringen var bevæpnet med en pumpehagle og et håndvåpen. Politiet fant også en hjemmelaget eksplosiv enhet på stedet, som de beskrev som uferdig.

Politiet etterforsker motivet for handlingen. Skytingen fant sted like etter klokken 7.30 torsdag morgen, før flesteparten av elevene og de ansatte hadde kommet til skolen. Ifølge Mortvedt postet 17-åringen flere innlegg i sosiale medier rundt tidspunktet for skytingen.

Fire av de sårede er elever, mens den femte er en skoleansatt, sier Mortvedt videre. En av dem er kritisk såret, men ser ikke ut til å ha livstruende skader, mens tilstanden til de øvrige er stabil.

Perry har et innbyggertall på rundt 7900 og ligger omtrent 65 kilometer fra delstatshovedstaden Des Moines. Det var første skoledag etter juleferien for elevene.

Powered by Labrador CMS