Kolombus i Stavanger.

Fulgte ikke rutine: Forlot to sovende treåringer på rutebuss

En barnehage i Stavanger fikk det travelt med å bære ut sovende barn fra bussen. Plutselig gikk døra igjen, og bussen kjørte videre med to sovende treåringer.

Publisert Sist oppdatert

Det var NRK Rogaland som omtalte saken først. 

– Bussen var veldig full. Da vi skulle gå av bussen, måtte vi bære ut dem som sov. Ved et uhell var alle de voksne ute på samme tidspunkt, og før de rakk å gå inn i bussen igjen lukket dørene til bussen seg, sier den daglige lederen i en barnehage i Stavanger til NRK.

To treåringer ble værende igjen alene på bussen som kjørte videre. Personalet slet med å komme i kontakt med busselskapet og sjåføren. 

I mellomtiden var det en av de reisende som skjønte hva som hadde skjedd. Vedkommende ringte nummeret på refleksvesten barnet hadde på seg. Barnehagen holdt kontakten med passasjeren hele veien.

20 minutter senere var de gjenforent med barna. 

Forelder reagerer

– Det er brudd på rutinene, da det skal alltid være en voksen på bussen. Det har skjedd fordi de måtte skynde seg, sier barnehagestyreren til statskanalen. 

Hendelsen skjedde i slutten av mai. Men nå har en av foreldrene uttrykt bekymring over hvordan saken ble håndtert i ettertid.

– Vi fikk ikke vite det før en og en halv time etterpå. Det er ikke innafor å ikke vite om ungen er i barnehagen under oppsyn eller ikke, sier en de berørte foreldrene til NRK Rogaland.

– Hvorfor ringte de ikke oss med en gang? Vi burde fått beskjed da det skjedde, sier forelderen.

Barnehagen beklager hendelsen på det sterkeste, men er ikke enig i at de var treige med å gi informasjon. 

– Jeg mener vi sendte ut informasjon raskt. Vi har fått mye positive tilbakemeldinger om at vi spiller med åpne kort og at vi tar det på alvor, sier den daglige lederen.

Etter hendelsen har de skjerpet sikkerheten.

– Det er svært uheldig og ubehagelig for personalet som har trengt mye trygging i tiden etterpå, sier styreren.

© Utdanningsnytt

Powered by Labrador CMS