Rektor ved Bergmo ungdomsskole, Leif Ersnes.

Bruker streikepenger på frokost til elevene

Ved Bergmo ungdomsskole i Molde bruker de deler av pengene de sparte under lærerstreiken på å servere frokost til elevene.

Publisert

Hver dag frem til jul vil Bergmo-elevene bli servert frokost på skolen. Det skriver Romsdals Budstikke.

– Det er et sosialt-pedagogisk tiltak etter initiativ fra elevrådet. De lønnsmidlene som jeg ikke har betalt ut skal gå tilbake til elevene, sier rektor Leif Ersnes.

Da lærerstreiken var over fikk elevene komme med innspill til hva pengene som var spart skulle brukes til. De mente nye lærebøker var litt kjedelig. De ville heller gjør noe for skolemiljøet og valgte å samle alle til frokoster.

Les også: Tilbakefører millioner spart under streiken til skolene

Frokosten er frivillig og starter noen minutter før selve skoledagen. Etter ønske fra elevrådet blir frokostgruppene satt sammen på tvers av trinn og klasse.

Rektor Ersnes sier til Romsdals Budstikke at de på Bergmo ungdomsskole har spart omtrent 850.000 kroner. Han anslår at de over 40 frokostene vil koste rundt 300.000 kroner.

Les også: Brenna avviser elevenes eksamensønske

Han understreker at det også er satt i gang andre tiltak for å følge opp elevene etter lange perioder med pandemi, hjemmeskole og streik.

– Vi må ha et ekstra blikk på dem, både med tanke på det sosial-pedagogiske og med tanke på læringsutbyttet deres. Det er viktig at vi kommer i mål, sier han.

Powered by Labrador CMS