iphone
mobil
skjerm

KrF vil ha mobilfri skole

Kristelig Folkeparti holdt landsmøte på Hamar denne helgen. Der vedtok partiet blant annet at skolen skal være mobilfri.

Publisert Sist oppdatert

I slutten av mars ble et forslag om å innføre mobilforbud på skolen nedstemt på Høyres landsmøte med stort flertall. I Bergen har byråd for skole avvist et forslag om mobilfrie skoler.

KrF vil også gjeninnføre friskoleloven, og vil ha et tydeligere skille mellom helprivate skoler og offentlig finansierte alternative skoletilbud.

Partiet vedtok også å styrke bemanningsnormen slik at flere ansatte er til stede sammen med barna større deler av dagen. Videre bestemte partiet at landets kommuner skal ha mer lek for barn på alle skoletrinn, og at en egen undervisningsplan for førsteklassinger skal være leksefri.

KrF vil også at det skal utarbeides en plan for bruk av digitale læremidler i skolen, og at det er midler nok til at lærere kan velge mellom analoge og digitale læremidler.

I partiets plattform heter det også at de jobber for likebehandling og gode finansieringsordninger for alle tros- og livssynssamfunn.

Powered by Labrador CMS