Nord universitet har mange ledige studieplasser på lærertudanningene.

Bodø: 70 av 95 plasser på lærerstudiene står tomme

Over hele landet er det fortsatt ledige plasser på lærerutdanningene, to uker før studiestart. Nord universitet i Bodø har bare klart å fylle opp 25 av 95 plasser.   

Publisert Sist oppdatert

– Vi vil tilby alle studiene der vi har gitt tilbud, sier prorektor utdanning ved Nord universitet, Levi Gårseth-Nesbakk. 

Nord universitet i Bodø har fortsatt ledige plasser på lærerstudiene. På utdanningen for lærere 5. til 10.trinn har bare 6 stykker takket ja, og 24 plasser står tomme to uker før studiestart.   

– Vi vil oppfordrer flere til å ta denne svært viktige utdanningen. I tillegg til å bli svært ettertraktet på jobbmarkedet får man muligheten til å bidra positivt i manges liv og utgjøre en forskjell, sier Levi Gårseth-Nesbakk. 

På Samordna opptak er det 127 ulike lærerstudier som fortsatt har ledige plasser. Universiteter og høyskoler over hele landet sliter med å fylle opp lærerutdanningene. 

Prorektor utdanning ved Nord universitet, Levi Gårseth-Nesbakk

Samkjører studier

Universitetet i Nord mangler studenter på de fleste av sine lærerutdanninger, og kommer til  samkjøre undervisningen på flere av dem. Blant annet på grunnskolelærerutdanningene. 

–  Det er en hel del samkjøring mellom GLU 1-7 og 5-10, med utgangspunkt i at det er en stor del av felles læringsutbytter på disse to utdanningstilbudene, sier Gårseth-Nesbakk. 

– Mål om at samkjøring skal styrke det faglige og sosiale læringsmiljøet i utdanningen, samt at det gir mulighet å tilby flere fagvalg i utdanningen, sier han. 

Leder i Utdanningsforbundet Steffen Handal mener lærernes arbeidsvilkår og lønn må bli bedre før man kan forvente at ungdom vil utdanne seg til yrket. 

Nord universitet samkjører også undervisning på tvers av studiestedene. 

– Dette er særlig viktig for Nord universitet, da vi har små kull både i Levanger, Nesna og Bodø. 

 

Powered by Labrador CMS