Lokker språklærere med bonus på 5000 pund 

En bonus på 5000 pund tilbys nye walisiske språklærere.

Publisert Sist oppdatert

Beløpet tilbys språklærere i walisisk for å øke rekruttering, men også for å få lærerne til å bli værende i stillingene. Det skriver nettstedet til avisa Caerphilly Observer i Wales.

Aktuelle bonus-mottakere vil være personer som var ferdigutdannet fra august 2020 og framover, og som har undervist i walisisk i tre år. Ekstrabeløpet vil i første omgang være tilgjengelig frem til høsten 2028. Da vil virkningen av ordningen bli evaluert.

En total pott på 800.000 pund bevilges stykkevis og delt til skolene for å finne måter å løse rekrutteringsproblemene på. Den walisiske regjeringens mål er å rekruttere en million walisisktalende før 2050.

– Å sørge for at vi har nok lærere til å møte etterspørselen etter læring på walisisk er en av de viktigste forutsetningene for å oppnå en million walisisktalende. Bevilgningen vil styrke våre walisisktalende lærere og sikre at flere benytter karrieremulighetene som tilbys, sa Jeremy Miles, minister for utdanning og walisisk språk, til avisa.Powered by Labrador CMS