it-lærer
programmering
koding

Frister IT-lærere med 100.000 ekstra i lønn

Det har blitt en utfordring å få tak i IT-lærere i den videregående skolen. Det løser Agder ved å tilby stillinger med 100.000 mer i lønn.

Publisert

Det melder NRK. 

Fylkesdirektør for utdanning i Agder, Arly Hauge, sier de er i en helt ekstraordinær situasjon der de må bruke virkemidlene de har til rådighet for å sikre at de får ansatte.

Han forteller at det har vært vanskelig å ansette lærere med denne kompetansen ved tre av de fire videregående skolene i fylket som tilbyr dette tilbudet. Får de ikke kvalifisert personell, må faget legges ned.

Et annet problem er at de som ansettes, ofte forsvinner fort.

– De er attraktive på markedet og i bransjen. Lønn er også en faktor som er med på å motivere dem til å gå ut av skolen igjen, sier avdelingsleder Øystein Båsland ved Tangen videregående skole.

Ifølge Hauge gir hovedtariffavtalen i spesielle situasjoner gir anledning til å bruke lønnsvirkemidler for å rekruttere ansatte, skriver NRK.

Atle Oanes, hovedtillitsvalgt i Utdanningsforbundet, sier dette ikke er bra for arbeidsmiljøet.

– I et sånt tilfelle vil det være markedskreftene som styrer lønningene. Hvis man ikke får tak i lærere, men politikerne ønsker å opprettholde tilbudet, må man faktisk betale det koster, sier Oanes.

Hauge sier løsningen på sikt er å etterutdanne egne ansatte.

 

Powered by Labrador CMS