Nær 8000 lærere får videreutdanning

Over 6200 lærere i skolen og 1700 barnehagelærere får tilbud om videreutdanning til høsten, viser tall fra Utdanningsdirektoratet.

Publisert

Blant barnehagelærere er søknader til spesialpedagogikk prioritert i år. 648 barnehagelærere får tilbud om videreutdanning innen emnet, en økning på 13 prosent fra i fjor, opplyser Kunnskapsdepartementet.

Også blant lærere i skolen har flest søkt seg til spesialpedagogikk. 1200 lærere har fått tilbud.

Over 560 lærere i skolen får i år tilbud om videreutdanning i praktiske og estetiske fag, som musikk, mat og helse, kroppsøving og kunst og håndverk.

– Regjeringen er i full gang med å gjøre skolen mer praktisk, utforskende og variert slik at flere kan trives, oppleve mestring, og lære mer og på bedre måter. Da trenger vi lærere med kompetanse innenfor disse viktige fagområdene, sier kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap).

De som ikke er lærere, kan søke om utdannings- og rekrutteringsstipend for å kunne ta en lærerutdanning. Årets søknadstall er høyere enn på flere år, ifølge Kunnskapsdepartementet. 671 får stipend, som er 68 flere enn i fjor.

Regjeringen har i år satt av 393 millioner kroner til kompetansetiltak for lærere og andre ansatte i barnehagene og 1,6 milliarder kroner til videreutdanning for lærere og ledere i skolen.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS