Regjeringen vil gi 300 millioner kroner til papirbøker i skolen

Det har blitt for mye skjermbruk i skolen, mener statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). Nå varsler regjeringen millionsatsing på fysiske skolebøker.

Publisert Sist oppdatert

Satsingen på 300 millioner kroner på papirbøker er del av regjeringens reviderte nasjonalbudsjett, som legges fram i neste uke.

Nyheten ble presentert under statsministerens besøk til Forlagssentralen på Langhus, der det distribueres skolebøker til hele Norge.

Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap) og barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) var også til stede.

Siden Nortun ble kunnskapsminister har hun gjentatte ganger uttrykt bekymring for skjermbruken i den norske skolen, og sagt hun ønsker seg «en fornuftig balanse mellom skjer og bok, mellom penn og tastatur».

Noe av det første hun gjorde som statsråd var å fremme et forslag om å innføre mobilnekt på norske skoler.

Høyres skolepolitiske talsperson, Margret Hagerup, sier det er bra at regjeringen øker satsingen på fysiske bøker i skolen. 

– I en tid hvor vi vet at om lag 40 prosent av guttene ikke kan lese skikkelig når de begynner på ungdomsskolen er det absolutt et behov for flere bøker. Dette vil bidra til at lærernes valg mellom fysiske bøker og digitale læremidler kan bli mer reell enn det er i dag, sier hun i en kommentar til Utdanningsnytt.

Flere saker fra NTB

Powered by Labrador CMS