Lærerhøyskolen på Nesna.

Vil gjøre lærerutdanninger i nord til nettstudier

Neste år kan lærerutdanningen ved Bødo og Nesna bli kun nett- og samlingsbasert. 

Publisert

Det skriver NRK. 

I tillegg til å endre studietilbudene, vil Universitetet i Nord også utlyse litt færre studieplasser på grunnskolelærerutdanning på 1–7 og 5–10. Årsaken er lave søkertall. 

– Det handler om å tilpasse seg søkergrunnlaget som er på lærerutdanninga.  Vi ser at studentene har preferanser for fleksible studier. Det er litt flere søkere på det som er nett- og samlingsbasert.  sier Hanne Elenora Solheim Hansen, rektor ved Nord Universitet. 

Hun mener nett- og samlingsbasert utdanning også vil gjøre det lettere for den nordlige delen av Nordland å velge lærerutdanning.

Møter kritikk

Men lærerstudenter NRK har snakket med er skeptiske. De sier at læringsmiljøet er viktig når man studerer, og mener det vil forsvinne om studiet kun er samlingsbasert. 

Også Utdanningsforbundet og Forskerforbundet er kritiske. De mener forslaget mangler både faglig og økonomisk forankring. 

Utdanningsforbundet Nordland vedtok i dag en uttalelse om at Nord universitet risikerer å svikte samfunnsoppdraget sitt dersom de går for en nedskalering av lærerutdanningen.

Endelig avgjørelse om lærerutdanningens fremtid ved Nord universitet blir tatt ved styremøtet 26. oktober

Powered by Labrador CMS