Lærerstreiken ble avsluttet med tvungen lønnsnemnd forrige uke.

SV vil lovfeste elevers rett til utdannede lærere

I lys av lærerstreiken vil SV at alle barn skal ha rett på lærere med utdanning i alle sine fag.

Publisert

– Regjeringen løste ikke det egentlige problemet da de stoppet lærerstreiken, nemlig at vi har for få lærere. Dessverre kan de tvert imot ha gjort jobben med å rekruttere flere, og beholde dem vi har, enda vanskeligere, sier SVs utdanningspolitiske talsperson Freddy André Øvstegård til NTB.

Norgeshistoriens lengste lærerstreik ble i forrige uke brått avsluttet av regjeringen med tvungen lønnsnemnd. Lærerne streiket for høyere lønn, men ønsket også å understreke behovet for flere kvalifiserte lærere.

– Frustrasjonen blant lærerne der ute er massiv nå. Jeg håper at Stortinget viser at vi tar ansvar for lærermangelen og dermed sier ja til dette forslaget, sier Øvstegård.

Han fremmer følgende forslag på vegne av SV i forbindelse med åpningen av Stortinget:

«Stortinget ber regjeringen i arbeidet med å revidere opplæringsloven foreslå for Stortinget å lovfeste elevenes rett til lærerutdannede lærere i alle sine fag, samt en tidsplan for innfasing av dette».

– Elevene trenger en sterkere lovfestet rettighet til å ha utdannede lærere i alle fag. Det vil ikke være en kvikkfiks, men det vil være et kraftig insentiv til fylker og kommuner om å gjøre det som trengs blant annet for å hente inn de 40.000 personene med lærerutdanning som ikke jobber i skolen i dag, sier han.

– Er det én ting lærerstreiken har vist, så er det at vi må beholde flere lærere hvis vi skal lykkes med å gi elevene en god skole.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS