Bodø kjøper skolebøker for streikemillionene

Penger som Bodø kommune sparte under lærerstreiken, skal brukes på å kjøpe skolebøker.

Publisert Sist oppdatert

Ved en av Bodø-skolene, Hunstad skole, pakket de denne uka ut nye skolebøker til en verdi av 400.000 kroner. Det skjer etter at politikerne i Nordland-kommunen vedtok å bruke overskuddet av streiken på nye bøker.

– Det var vi som ble rammet av streiken. Jeg synes det er helt rettferdig at vi fikk igjen pengene, og at de ikke gikk til ny vei, sier tiendeklassingen Erlend Mathias Olsen til NRK.

Også i Tromsø og Lillestrøm kommuner, Troms, Vestland og Viken fylkeskommuner går pengene som er spart i lønnsutgifter under lærerstreiken, tilbake til skolene.

Olsen forteller at de gamle bøkene henger i permene og flere sider mangler.

Landet over er besparingen på flere hundre millioner kroner, i Bodø sparte kommunen rundt 1,2 millioner kroner dagen i lønnsutgifter.

Leder for Utdanningsforbundet i Bodø, Trond Are Fjordtun, sier til NRK at det er synd at det måtte en streik til for at elevene kunne kvitte seg med de gamle bøkene.

– Det er bra at penger brukes på skolebøker, men et paradoks at det må en streik til før kommunen får råd til å kjøpe inn bøker fra de nye læreverket.

I Bergen, som endte med et overskudd på 42 millioner kroner, har man prioritert annerledes. Der falt valget på økt lærertetthet og leksehjelp.

Powered by Labrador CMS