Statsforvaltere har sendt rapport om lærerstreiken

Statsforvalterne i Vestland og i Troms og Finnmark har allerede sendt inn sine rapporter om konsekvensene av streiken.

Publisert Sist oppdatert

Statsforvalterne og Utdanningsdirektoratet har iverksatt undersøkelser av hvilke konsekvenser lærerstreiken har hatt. De første rapportene har allerede kommet fra Vestland og Troms og Finnmark, opplyser VG. Det skjer etter at Utdanningsdirektoratet har bedt statsforvalterne om faktainformasjon om konsekvensene av lærerstreiken.

Oppdraget ble formelt satt i gang før helgen.

Fra før har Høyres Jan Tore Sanner krevd svar fra regjeringen om konsekvensene av streiken. Rådet for psykisk helse har også uttrykt stor bekymring og mandag gikk mobbeombudet i Nordland, Lasse Knutsen, ut og sa at han er urolig for elevenes psykiske helse.

– Barneombudet er bekymret for de langsiktige konsekvensene av streiken for elevene. Som under pandemien, vil læringstapet for de berørte elevene kunne forfølge dem resten av skolegangen. Barns rett til utdanning krever at regjeringen også vurderer og iverksetter nødvendige kompenserende tiltak for å sikre læringstap på sikt, skriver barneombud Inge Bejer Engh.

I 2017 la Barneombudet fram rapporten «Uten mål og mening», om spesialundervisning. Den konkluderer med at barna som får spesialundervisning løper en svært stor risiko for å ikke få undervisning av kvalifisert lærer.

Powered by Labrador CMS