Høyres Jan Tore Sanner er bekymret for elevene som er rammet av lærerstreiken.

Sanner bekymret for sårbare elever under lærerstreiken – krever svar fra regjeringen

Høyres skolepolitiske talsperson Jan Tore Sanner er bekymret for hvordan lærerstreiken rammer de mest sårbare elevene og krever handling fra regjeringen.

– Jeg er svært bekymret for konsekvensene lærerstreiken har for elevene, og særlig de mest sårbare elevene. Mange av de som nå rammes av streiken, tapte mye undervisningstid under pandemien. Manglende tid på skolen sammen med lærere og medelever går ut over barn og unge, både faglig og sosialt, skriver Sanner i en epost til NTB.

Fredag innrømmet regjeringen at de ikke har god nok oversikt over konsekvensene av streiken. Sanner har sendt et spørsmål til kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) i Stortinget hvor han ber henne svare på hvordan regjeringen følger opp sårbare elever.

Les også: Bergen: Har åpnet dagtilbud til elever som er rammet av streiken

Også barneombud Inga Bejer Engh har tidligere kontaktet kunnskapsministeren med samme spørsmål.

– Høyre forventer at statsråden sammen med kommunene sikrer at sårbare elever får et tilbud under streiken, og at det lages en plan for hvordan elevene skal få tatt igjen tapt læring og undervisning, sier Jan Tore Sanner.

Samtidig mener han det haster å få slutt på konflikten.

Jeg legger til grunn at partene i streiken, Lærerorganisasjonene og KS, er sitt ansvar bevisst og kommer fram til en løsning så raskt som mulig, sier han.

Les også: UDF: KS styrer mot tvungen lønnsnemnd

(©NTB)

daniel.lundby.olsen@ntb

Powered by Labrador CMS