Siktede etter knivhendelsen ved Universitetet i Oslo i går fremstilles for fengsling lørdag.

Mannlig student er siktet etter knivhendelsen ved UiO – framstilles for fengsling lørdag

To kvinnelige lærere skadet etter knivstikkingen ved Universitetet i Oslo.

Mannen i 20-årene som er siktet for drapsforsøk og kroppsskade etter en knivhendelse i et UiO-bygg torsdag, blir framstilt for fengsling lørdag.

– Når det gjelder foranledningen for hendelsen, så er det for tidlig å si noe om dette på nåværende tidspunkt, skriver Oslo-politiet i en pressemelding torsdag formiddag.

De opplyser at de har gjennomført et innledende avhør av siktede, og at de vil fortsette på dette i dag. Det er også gjennomført flere vitneavhør.

– Vi kommer til å be om om fire ukers varetekt, samt brev- og besøksforbud i hele perioden. Det er helt vanlig ved en førstegangsfengsling i en slik sak, sier politiadvokat Lisbeth Ravlo Backe i Oslo politidistrikt til NTB.

Den siktede studenten er pågrepet og fremstilles for varetektsfengsling lørdag. Politiet har gjennomført innledende avhør av mannen. Avhørene fortsetter fredag formiddag, opplyser forsvarer Petar Sekulic til VG.

– Det er også gjort en del beslag i saken som skal gjennomgås, men jeg ønsker ikke å gå i detaljer på dette nå, sier Backe.

Det var ved 15.20-tiden torsdag at politiet fikk melding om at to personer var skadd etter knivstikking. Politiet kom raskt til stedet og fikk kontroll på gjerningspersonen. Den ene fornærmede ble sendt til legevakten, mens den andre fornærmede ble sendt til Ullevål sykehus.

Knivepisoden skjedde i et bygg som tilhører Universitetet i Oslo (UiO).

Mannen som er siktet for drapsforsøk, nekter straffskyld.

(NTB / VG)

Powered by Labrador CMS