Biden vil slette deler av studiegjelden for millioner av amerikanere

– Dette kan bli livsendrende, sier USAs president Joe Biden om sine planer om å slette deler av studiegjelden til mange amerikanere.

Publisert

Han fortalte om det konkrete innholdet i planen i en tale i Wisconsin mandag. Den omfatter ulike ordninger, og 23 millioner mennesker kan få alle renter på sin studiegjeld slettet. En mindre gruppe kan få hele studiegjelden slettet. Biden og Det demokratiske partiet håper grepet skal styrke hans oppslutning blant yngre velgere i forkant av høstens presidentvalg.

– Disse lettelsene kan bli livsendrende, sa Biden i sin tale.

Han beklaget de stigende kostnadene ved utdanning og sa det kan være vanskelig å få betalt ned studielånet selv for dem som er i jobb.

Opprinnelig hadde Biden en enda mer omfattende plan om sletting av studiegjeld, men den ble stanset av USAs høyesterett i fjor sommer.

Siden da har Biden-administrasjonen i stedet iverksatt mindre ordninger som allerede har sørget for at flere millioner mennesker har fått mindre studiegjeld.

Republikanerne mener disse ordningene er urettferdige og flytter en økonomisk byrde fra eks-studenter over på skattytere som aldri har studert.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS