Eberg skole i Trondheim etter brann 03.07.24

Stenger skole i Trondheim etter brann og trusler 

Natt til onsdag brant det i inngangspartiet på Eberg skole i Trondheim. Det ble senere funnet lapper med trusler på skolen. Brannen mistenkes å være påsatt, og sees i sammenheng med barnehagebrann i helgen.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Adresseavisen var det onsdag morgen tre politibiler og fem bevæpnede politifolk til stede ved skolen som ligger på Moholt i Trondheim.

Brannvesenet rykket til skolen i 04-tiden natt til onsdag etter en melding fra naboer om røyk og åpne flammer. Da de ankom stedet, oppdaget de kraftig røykutvikling fra inngangspartiet på en av skolens paviljonger.

Brannmannskapet kom raskt til stede og fikk slukket brannen.

– Skolen har fått en del brann- og røykskader i inngangspartiet og i gangen innenfor. Men ingen vannskader, opplyser brannvesenets innsatsleder, Tore Ramberg, til NRK.

Etter undersøkelser gjort av politi og brannvesenet knyttet til brannen, ble oppdraget deres endret til en trusselsituasjon rundt klokken 06.00.

– Det skjedde etter at det blir funnet opphengte lapper med trusler på skolen, sier vaktleder Roger Gjersvold ved Midt-Norge 110-sentral til Adresseavisen.

Politioverbetjent Marit Johanne Bye i Trøndelag politidistrikt forteller at politiet har en hypotese som går ut på at skolen ble påtent natt til onsdag. 

Slik ser barneskolen ut til vanlig

Hun opplyser om at det også var utvist skadeverk på skolen tirsdag kveld i form av trusler. NRK skriver at det var tagging på bygget, hvor det ble fremsatt en trussel. Politiet opprettet derfor en sak allerede tirsdag, og valgte onsdag å bevæpne seg. Hva truslene går ut på, vil de ikke gå ut med enda.

SFO ved skolen skulle ha vært åpen på onsdag, men skolen holdes stengt ut dagen for barn og ansattes sikkerhet. Politiet har fysisk sperret skolen, mens de etterforsker både brannen og skadeverket.

Holder SFO stengt ut uka

Skolen var stengt for sommeren, men SFO var åpen. Nå holdes SFO stengt resten av uka, i første omgang. Det har Trondheim kommune bestemt. 

– Det som er viktig for oss er å ivareta ansattes og barnas sikkerhet. Nå har vi i samråd med politiet besluttet å stenge SFO. Nå er det en politisak og vi velger å holde stengt helt til vi har fått oversikt over situasjonen.

Det sier Lucie Katrine Eidem, byråd for oppvekst og utdanning til NRK.

Brant i barnehage i helgen

Innen kort tid har det vært to branner på barnehage og skole som politiet mistenker at er påsatt. Først i en barnehage på Sverresborg og nå på Eberg skole.

Politiet ser nå disse brannene i sammenheng. Politiet er derfor bevæpnet, forteller innsatsleder Jomar Sjøhagen til Adressa.

En mindreårig under den kriminelle lavalderen er siktet etter at et barnehagebygg brant ned natt til lørdag. Det var ved Sverresborg barnehage. Grunnet funn på stedet mistenkte politiet at brannen var påsatt.

Mandag meldte Adressa at en mindreårig under 15 år er siktet. Politiet utelukker ikke at det kan ha vært flere som var involverte, og gjennomfører fortsatt undersøkelser i saken.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS