Ukraina – russifisering i skolen

Debatt: I de russisk-okkuperte delene av Ukraina skjer det store forandringer – også i skolen.

Publisert

Det skjer store forandringer i de russisk-okkuperte delene av Ukraina. Rubler er innført som valuta, ukrainske media blokkeres og erstattes med russiske, og bare i Kherson har russiske okkupasjonsmyndigheter utstedt 10 000 russiske pass, ifølge egne opplysninger.

Barna skal omskoleres til gode russere. Pro-russiske skoler blir etablert, og foreldre som ikke vil sende sine barn dit, trues blant annet med å miste foreldreretten.

Les også: Ukraina: Minst 287 barn drept i krigen

Ifølge Maksym Borodin, et pro-ukrainsk medlem av bystyret i Mariupol, vil man lære elevene å hate Ukraina, og i «historietimene» vil Ukraina få skylden for dagens situasjon og nekte for at Russland angrep Ukraina og Mariupol. Han mener at Russlands mål er å ødelegge Ukrainas nasjonale identitet (Radio Liberty 10. juli 2022).

Krigen mot Ukraina har nå vart i snart fem måneder, og det er ingen tegn som tyder på en snarlig avslutning. Stadig angripes sivile mål, og mange sivile blir drept – også små barn. Kyiv post oppdaterer daglig om utviklingen i Ukraina, både politisk og militært.

Powered by Labrador CMS