Feil i nasjonale prøver i regning 

Utdanningsdirektoratet opplyser at de jobber med å rette opp feilen. 

Publisert

Utdanningsdirektoratet (Udir) har sendt ut informasjon til kommunene om feil i årets nasjonale prøver i regning på 8. og 9. trinn. 

Feilen gjelder to av oppgavene. I informasjonen fra Udir står det at den ene feilen innebærer at elevene får 0 poeng uansett hva de svarer. Den andre feilen gjør at noen av elevene som har svart riktig på oppgaven likevel får 0 poeng i resultatvisningen. 

– Begge feilene vil bli rettet opp etter at årets gjennomføringsperiode er over, men før de endelige resultatene er klare, skriver Udir.

Avdelingsleder i Udir, Frode Nyhamn sier de er forberedt på å håndtere slike feil fortløpende. 

Allerede rettet i analysegrunnlaget

– Vi jobber alltid for å unngå så mange små og større feil som mulig, men slike korrigeringer med påfølgende informasjon ut er noe som vi håndterer fortløpende og som vi ser på som en del av gjennomføringen med nasjonale prøver, skriver han i en e-post til Utdanningsnytt. 

– Tidligere har vi i slike tilfeller tatt ut oppgavene, altså fjernet dem fra grunnlaget for resultatene i prøvene, men her så vi at vi sannsynligvis kunne få løst selve feilen i etterkant av gjennomføringsperioden, så vi valgte å la dem bli værende. Feilen skyldes en oppdatering i et verktøy som elevene bruker (Geogebra).

Nyhamn opplyser at feilen allerede er rettet i analysegrunnlaget. 

– Vi jobber nå også med at dette skal vises riktig i resultatvisningen. 

 

Powered by Labrador CMS