Voksenopplæringssentret Skullerud ligger sør i Oslo.

– Vi i voksenopplæringen må ofte selv finne ut av hvilke koronaregler som gjelder

På mandagens pressekonferanse nevnte ikke kunnskapsministeren hvordan voksenopplæringene skulle drive skole etter at nye tiltak ble satt inn. Det er ikke første gang.

Publisert Sist oppdatert

Rektor Gørild Steen ved Oslo voksenopplæring Skullerud ser en viss omstillingstrøtthet i egne rekker.

– Ja, vi har vært igjennom dette så mange ganger, så det er slitsomt å stadig skulle omstille seg, Likevel har jeg stor forståelse for at man må sette inn tiltak. Vi skjønte at det kunne skje, sier Steen.

I Oslo er det seks voksenopplæringssentre. Ved Skullerud er det om lag 1200 som får opplæring og 150 ansatte.

– Under mandagens pressekonferanse noterte jeg meg at voksenopplæringen ikke ble nevnt av kunnskapsministeren denne gangen heller. Vi har ofte selv måttet finne ut hvilke regler som gjelder for oss. Denne gangen var Utdanningsetaten raskt på banen og sendte ut informasjon samme kveld, sier Steen.

Rødt nivå

På mandagens pressekonferanse sa kunnskapsministeren at det er rødt nivå for videregående. Det er dette som også gjelder for voksenopplæringen. Rødt nivå innebærer undervisning i mindre grupper. Man må også vurdere alternerende oppmøtetider og bruk av hjemmeundervisning for å kunne sikre en meters avstand.

Rektor Gørild Steen.

Hun har hatt møte med ledelsen, tillitsvalgte og verneombud for å forberede skolen til rødt nivå fra torsdag av. Landets voksenopplæringer skal følge de samme reglene som videregående opplæring.

– Hos oss er andelen vaksinerte høyere enn ved andre skoleslag, men vi har jo noen uvaksinerte vi også. Men vi har også hatt høyt sykefravær og problemer med å få fatt i vikarer, så det er tungt å skulle sette i gang med nye tiltak igjen, sier Steen.

Mange av landets skoler rapporterer at de mangler vikarer og at vikarene også er syke.

Mye nytt

Hun skulle så mye heller ha brukt tiden sin på alt det nye som skal i gang og som skulle vært forberedt.

– Ja, det skjer mye spennende på voksenopplæringsfeltet . Både ny fullføringsreform, opplæringslov og integreringslov. Så det hadde vært fint å bruke tiden på det i stedet for igjen å måtte forberede en ny skolehverdag. Jeg har en meget dyktig og erfaren ledergruppe, så vi kommer til å få alt på plass, sier rektor Steen.

Powered by Labrador CMS