Stor pågang etter bønn om at vikarer melder seg

Mange har meldt sin interesse etter at skolesjefen i Stavanger ba studenter og pensjonister om å påta seg kortere vikariater.

Publisert Sist oppdatert

I Stavanger kommune er vikarmangelen prekær, både i skoler, barnehager og SFO. I en pressemelding mandag 13. desember ber skolesjefen studenter, pensjonister og andre som har mulighet til å ta på seg kortere vikariater om å melde seg.

– Nyhetssaken og annonsen vi har ute, har fått stor oppmerksomhet. Allerede det første døgnet tok flere kontakt. Vi har startet arbeidet med å fordele henvendelsene ut til virksomhetene våre. Ansettelser vil skje fortløpende, forteller kommunalsjef barnehage, Monica Buvig Stenseth.

Helene Ohm, direktør for oppvekst og utdanning i Stavanger.

Ifølge Stenseth er virksomhetslederne fornøyde med tiltaket. De er takknemlig for at det tas grep fra sentralt hold for å samorganisere arbeidet.

– Alle har stort behov for vikarer. Virksomhetslederne går i gang med rekrutteringsarbeidet så fort de får oversendt søknader som kommer inn, sier Stenseth.

Bakgrunnen for oppfordringen er økning i koronasmitte, kombinert med både influensa- og RS-virus.

Direktør for oppvekst og utdanning i Stavanger, Helene Ohm, bekrefter at pågangen har vært svært stor.

Les også: Kommuner innfører hjemmeskole for grunntrinnet

I tenkeboksen

Leder i Pensjonistrådet i Utdanningsforbundet Stavanger, Ellinor Bryne, håper mange pensjonerte lærere melder seg. Selv er hun i tenkeboksen.

– Jeg gikk av med pensjon da jeg var 68 år, men fortsatte i perioder til jeg var 73. Det var drømmejobben. Jeg kjørte akkurat forbi Ullandhaug skole og lurte på om jeg skulle stikke innom, forteller hun.

De siste åtte yrkesaktive årene var Bryne ambulerende rektor, en jobb hun stortrivdes med. Hun deltar på styremøtene i Utdanningsforbundet, og har et godt innblikk i forholdene på skolen i kommunen.

– Det er en spesiell tid, de har det tøft i skolen i dag. Det berører meg, sier hun.

Les også: UDF: – Frykter gult nivå vil medføre flere problemer enn det løser

76-åringen tror noen vegrer seg på grunn av smitte. Nye datasystemer og annerledes karaktersetting kan også være en årsak til at noen betenker seg.

– Mange av oss har skolen under huden. Dersom vi får være i klasserommet, vil jeg tro noen har lyst, sier Bryne.

Leder i Utdanningsforbundet Stavanger, Irene L. Salthe, var i et møte med tillitsvalgte og skolesjef Jørn Pedersen tirsdag ettermiddag.

– De hovedtillitsvalgte meldte at kommunen har fått positiv respons. Arbeidsgiver har fått mange henvendelser. Fordelingen er mellom skole og barnehage er så langt uklar. Henvendelsene blir nå sortert og sendt ut til skoler og barnehager som har behov for vikarer, sier Salthe.

Hun krysser fingrene, og håper dette kan bidra til å avhjelpe noe av den prekære vikarmangelen i skoler, barnehager og SFO.

Powered by Labrador CMS