Vil vaske skolene sjeldnere for å spare penger

Grimstad kommune må spare penger og vurderer å vaske skolene sjeldnere. Det reagerer rektorer på.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Grimstad Adressetidende.

Kommunen har ikke vedtatt dette ennå, men det er tatt opp i et møte med ledelsen ved skolene.

Paul-Otto Henriksen, fagleder for renhold i kommunens bygg- og eiendomstjeneste, forteller til avisa at kommunen er blant dem i landet som vasker skolene mest, og at det er snakk om å redusere vasking av klasserom fra hver dag til annenhver dag.

Rektorene ved Holviga barneskole og, Ruth Skåre Grunnøy og Ellen Brunborg, forstår at penger må spares, men de liker ikke tanken om at skolene skal vaskes sjeldnere.

– Jeg synes jo ikke det høres ut som noen god idé å vaske sjeldnere på skolene enn det som gjøres i dag, sier Grunnøy.

Det er fra kommunens side snakk om å vaske mer på veggene og i takene. På denne måten må ikke de store vaskemaskinene skiftes ut så ofte. Det kan i tillegg brukes mindre kjemikalier, som samlet sett vil kunne gi reduserte vaskeutgifter for kommunen.

– Hvis det er slik at de bare skal vaske klasserommene annenhver dag, synes jeg ikke det høres bra ut. Det som er bra med dette er at de skal få vasket veggene mer enn i dag, sier rektoren.

Hun sier det er viktig å få vasket på veggene også.

– Det setter seg jo støv der også. Det handler vel om å få vekk noe av det støvet som virvler opp fra bakken. Men hvis man vasker mindre på gulvene, virvler jo støvet opp derfra også og så har du kanskje bare flyttet støvet opp derfra og til veggene, sier hun.

Powered by Labrador CMS