Over 90 elever ved Smestad barneskole har i løpet av 14 dager blitt smittet med korona.

Over 90 elever koronasmittet på Oslo-skole

De siste 14 dagene er 90 elever ved Smestad barneskole blitt smittet med korona. Rektor vil ha hjemmeskole.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver ABC Nyheter.

VG har snakket med rektor ved skolen, Anton Rygg. Han er bekymret.

– Det er sjokkerende tall som jeg ikke har vært borti før. Dette er ikke engang i nærheten av det jeg tidligere har opplevd, sier Rygg til avisa.

Smestad skole har 620 elever fordelt på 1.–7. trinn og totalt 120 ansatte. De siste to ukene har 15 prosent av elevene vært smittet og 10 prosent av de ansatte.

– Jeg har bedt om at myndighetene skal sette i gang ekstra tiltak for jeg syns det er en skremmende situasjon. Jeg er bekymret for arbeidsmiljøet til de ansatte, som må jobbe med uvaksinerte. Det er jobben vår å jobbe med barn og de er uvaksinerte som vi møter hver dag. De er tydelig smittespredere nå, sier Rygg.

Les også: 60 prosent flere smittede grunnskolelærere

Vil ha hjemmeskole

Torsdag åpnet kunnskapsminister Tonje Brenna for at skolene kan ta tidlig juleferie. Men Rygg tror ikke det er løsningen. Han vil heller ha hjemmeskole frem til jul.

– Vi ønsker å redde både julen og å sikre et faglig nivå for våre elever. Å flytte juleferien vil bare velte et problem over på AKS og SFO, som da må ta over ansvaret for barna der smitten vil spres som nå. Derfor hadde det vært fornuftig om vi kunne kjøre hjemmeskole frem mot jul. Det er vi allerede drillet på, sier han til VG.

Powered by Labrador CMS