Folkehøgskolene jubler for folkehøyskole-forslag

Folkehøgskolene jubler etter at regjeringen har meddelt at de vil ha mer politisk styring av landets folkehøgskoler.

Publisert

– Dette er en anerkjennelse av folkehøgskolene, sier daglig leder av Folkehøgskolerådet Anne Tingelstad Wøien til Vårt Land.

I lovforslaget som mandag ble sendt ut på høring, kommer det fram at regjeringen ønsker å stramme inn på regelverket som styrer folkehøgskolene. Det kommer også tydeligere politiske forventninger om hvilken rolle folkehøgskolene skal ha i utdanningssystemet.

Wøien er ikke redd for at den nye formålsparagrafen innskrenker friheten eller fratar folkehøgskolene selvbestemmelse – og er fornøyd med at kunnskapsdepartementet tydeliggjør folkehøgskolenes rolle i utdanningssystemet og at de kommer med større forventninger til skolens innhold.

– Vi er også delvis fornøyde med at regjeringens forslag til endringer i formålsparagrafen til folkehøgskolene, sier Wøien som mener folkehøyskolene får en viktig rolle med forslaget som nå ligger på bordet.

– At regjeringen velger å tydeliggjøre folkehøgskolenes ansvar for demokratiforståelse og motvirke utenforskap, mener vi tydeliggjør folkehøgskolenes rolle og viktige betydning i det norske utdanningssystemet.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS