KFUK-KFUM: Tilleggspoengendring kan være kroken på døra for folkehøgskolene i Norge

Den kristne barne- og ungdomsorganisasjonen KFUK-KFUM, som eier flere folkehøgskoler, reagerer sterkt på forslaget om endringer i tilleggspoeng til studier.

Publisert

– Regjeringen foreslår å endre det slik at de som går på folkehøgskole, ikke lenger skal få tilleggspoeng. Dette mener vi kan være kroken på døren for folkehøgskolene i Norge, sier fungerende generalsekretær Marianne H. Brekken i en pressemelding til NTB.

Hun mener at regjeringen gjennom forslaget sender ut negative signaler til unge som velger folkehøgskole.

– Endringen underminerer den verdifulle rollen folkehøgskolen spiller i det norske utdanningssystemet. Årlig går over 600 elever på våre heleide folkehøgskoler. Gjennom mange tiår har vi sett verdien året gir til unge menneskers utvikling av egen identitet og livsvalg, sier Brekken.

Hun viser blant annet til at regjeringen er opptatt av at unge begynner på studier raskt.

– Dette er viktig, men forslaget overser og har ikke utredet de betydelige fordelene folkehøgskoleåret gir for studentenes gjennomføringsgrad, poengterer generalsekretæren.

Organisasjonen stiller også spørsmål ved timingen av forslaget, som kommer før regjeringen har lagt fram et lovforslag om folkehøgskolesektoren.

– Vi oppfordrer regjeringen til å revurdere sitt forslag og i stedet anerkjenne og videreutvikle folkehøgskolens unike bidrag til et utdanningssystem der færre faller utenfor, sier Brekken.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS