Nå blir det hjemmeskole frem mot jul for Smestad-elevene.

Over 100 elever og 14 ansatte smittet på et par uker – innfører hjemmeskole på Smestad skole

I løpet av to uker er over 100 elever og 14 ansatte ved Smestad skole blitt korona-smittet. Nå blir det hjemmeskole fra tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

– Bydelsoverlegen har besluttet at vi går over til hjemmeskole fra og med i morgen, tirsdag. Det mener jeg er klokt. Det har vært en så tøff situasjon her at nå mener jeg hjemmeskole var det eneste riktige, sier rektor ved Smestad skole, Anton Rygg.

Smestad skole har 620 elever fordelt på 1.–7. trinn og totalt 120 ansatte. I løpet av de siste to ukene har over 100 elever blitt koronasmittet. Det samme gjelder 14 ansatte.

Rygg uttalte i media sist uke at han var bekymret.

– Jeg har bedt om at myndighetene skal sette i gang ekstra tiltak for jeg syns det er en skremmende situasjon. Jeg er bekymret for arbeidsmiljøet til de ansatte, sa han til ABC Nyheter den gangen.

Nå er han godt fornøyd med avgjørelsen bydelsoverlegen har tatt.

Les også: Skolene i Bergen kan selv bestemme om de tar tidlig juleferie

Ikke med lett hjerte

– Smittesituasjonen har skapt mye uro og bekymring, blant ansatte, elever og foresatte. Vi er blitt kontaktet av foreldre som har vurdert om de skal holde barna hjemme, sier han.

Nå blir det situasjonen for alle, med unntak av særskilt sårbare elever som fremdeles vil få et tilbud på skolen. Men det er ikke med lett hjerte at rektoren sender alle hjem.

– Det er en kjempeutfordring å be 1.-4. klassinger være hjemme. Det er et stort offer for familier og arbeidsgivere der ute, sier Rygg, som også benytter anledningen til å skryte av innsatsen til de ansatte ved skolen.

– Barn er barn. Det er ikke så lett å holde avstand og lærerne har ikke nølt med å trøste og ha nærkontakt med sine elever når det er krevet. Det er mange hverdagshelter som har stått på her på Smestad denne høsten, sier han.

Mandag kveld er det varslet at regjeringen vil innføre nye og skjerpede tiltak for å få bukt med smittespredningen. Skolebyråd i Oslo sier de også vurderer strengere tiltak i skoler og barnehager i hovedstaden.

Powered by Labrador CMS