Byråd for oppvekst og kunnskap, Sunniva Holmås Eidsvoll (SV) under en pressekonferense i Oslo Rådhus om håndteringen av koronasituasjonen.

Vurderer strengere tiltak i Oslos skoler og barnehager

Oslos skolebyråd sier de vurderer om det er behov for nye tiltak i skoler og barnehager i hovedstaden.

Publisert

– Jeg er bekymret for utviklingen. Smitten stiger raskt og det er høyt sykefravær i mange skoler og barnehager, skriver byråd for oppvekst og kunnskap, Sunniva Holmås Eidsvoll (SV) i en e-post til Utdanningsnytt.

Hun sier at de avventer hva regjeringen kommer med mandag kveld. Men utelukker ikke at det kan bli behov for strengere tiltak i hovedstaden.

– Situasjonen er raskt eskalerende, og vi vurderer nye tiltak fortløpende. Regjeringen har varslet tiltak, i kveld. Jeg kan ikke utelukke at det også blir aktuelt i Oslo dersom situasjonen fortsetter å eskalere, skriver Eidsvoll.

Les også: Over 10.000 barnehageansatte og undervisningspersonell er blitt smittet av korona i pandemien

Kan stenge

Fredag sendte byrådsavdelingen for oppvekst og kunnskap i Oslo et brev til Utdanningsetaten og bydelene med nye tiltak. Blant de nye tiltakene er å utvide masstestingen til også å gjelde de yngste elevene i 1.-4. trinn. I tillegg er trafikklysmodellen innført, men skolene er holdt på grønt nivå.

– Tiltakene vi satte inn fredag har som mål å skoler og barnehagene åpne i størst mulig grad, samtidig som vi kontrollerer smitten og tar hensyn til den kritiske bemanningssituasjonen, sier Eidsvoll.

I den nye forskriften gis skolene i frihet til å redusere åpningstiden eller antall elever som er til stede samtidig, hvis dette skulle være nødvendig. De har også lov til å innføre hjemmeskole for deler av undervisningen i en begrenset periode på ungdomstrinn og videregående.

Hvis skolene fortsatt har problemer med å holde åpent på forsvarlig vis, kan bydelene også stenge enkelte skoler. Det samme gjelder barnehager.

Powered by Labrador CMS