Over 10.000 barnehageansatte og undervisningspersonell er blitt smittet av korona i pandemien

Nesten 4000 barnehagebarn og over 40.000 elever og studenter er også blitt smittet, viser tall fra Folkehelseinstituttet og MSIS.

Publisert

Forrige uke kunne Utdanningsnytt fortelle at det har vært en stor økning av ansatte i skoler og barnehager som er blitt smittet av korona denne høsten, sammenlignet med i vår.

Blant lærere i barne- og ungdomsskole har det vært en smitteøkning på over 60 prosent. Bare leger og sykepleiere har en større økning i antall smittede.

Assistenter i barnehager og skoler topper imidlertid fremdeles lista over den ansattgruppen i barnehager og skoler som har høyest smitte. 32 per 1000 assistenter i skole og barnehage har hatt korona i høst.

Over 10.000 ansatte og 40.000 elever og studenter

Nå har også Utdanningsnytt fått tilgang til de faktiske tallene på antall smittede i undervisningssektoren.

FHI og MSIS, Meldingssystem for smittsomme sykdommer, har siden pandemiens start registrert smitte på yrkesgrupper. MSIS er et levende register og informasjon om tilfellene oppdateres fortløpende.

Tallene Utdanningsnytt har fått tilgang til, viser at det per 9. desember var registrert 4161 barnehageansatte og 6292 ansatte i gruppen undervisningspersonell med korona-smitte. Nesten 4000 barnehagebarn og over 40.000 elever og studenter er også blitt smittet.

Og det kan være langt flere. I 45 prosent av smittetilfellene er yrkesgruppe ikke rapportert eller ukjent, oppgir FHI.

Mandag varslet statsminister Jonas Gahr Støre at det vil komme mer kraftfulle tiltak denne uka. FHI sier at de er bekymret for den økende smittetrenden. I en ny risikovurdering advarer de om en eksplosiv økning i smitten de neste ukene.

To kriser

Onsdag forrige uke møtte Utdanningsforbundet og organisasjoner i sektoren med kunnskapsminister Tonje Brenna.

Budskapet til Utdanningsforbundets leder, Steffen Handal, var tydelig, skriver UDF på sine hjemmesider.

– Her er det to kriser som må håndteres samtidig: koronakrisen og bemanningskrisen. Det er stigende smittetall og et rekordhøyt sykefravær som skaper en bemannings- og kapasitetskrise i barnehager og skoler, sa Steffen Handal.

Powered by Labrador CMS