Bekymret for at lærerværelset er for rødt

– Det er bekymringsfullt og ikke en god representasjon av virkeligheten når flertallet av lærerne i folkeskolen er venstreorienterte, sier en borgerlig dansk politiker.

Publisert

Mikkel Bjørn Sørensen (26) er Nye Borgerliges nye utdanningspolitiske talsperson. Han er nylig valgt til den danske nasjonalforsamlingen, Folketinget, han er lærer og kommer til politikken rett fra lærerværelset, skriver folkeskolen.dk.

Han er bekymret for den «venstreorienterte vridningen» som han sier finnes i hele utdanningsløpet.

– Det er bekymringsfullt og ikke en god representasjon av virkeligheten når flertallet av lærere i grunnskolen er venstreorientert. Ikke at det er noe galt med venstreorienterte, men for elevene tror jeg at det er sunt å ha lærere med alle mulig politiske holdninger. Det er en del av demokratiet, sier han.

En undersøkelse gjort av folkeskolen.dk i 2019 viser at 8 av 10 danske lærere sier de stemmer på et av de røde partiene. Partiet Nye Borgerlige er et relativt nytt parti i Danmark; det ble etablert i 2015. Det er det partiet som har størst andel lærere i nasjonalforsamlingen.

– for meg er det ikke relevant i undervisningen hva man selv stemmer, men dersom en av elevene spurte, ville jeg selvsagt svare – så kan vi snakke åpent om det, sier Sørensen.

Han sier det er noen «farlige identitetspolitiske og venstreorienterte strømningen på landets universtteter.

– Det er noe jeg og Nye Borgerlige vil bekjempe. Det er ikke på samme måte relevant i grunnskolen, men det er en venstreorientert skjevvridning som vi skal til livs, sier han.

Powered by Labrador CMS