Elever fikk kortere skoledag på grunn av syke lærere

Sjuendeklasse-elevene ved Byfjord skole i Stavanger har de siste dagene hatt kortere dager og hjemmeskole. Mange skoler i Stavanger sliter med høyt sykefravær.

Publisert Sist oppdatert

– Nå hadde vi strukket strikken langt nok, og måtte derfor redusere antall undervisningstimer på sjuende trinn resten av denne uka. For å gjøre det skal man ha prøvd det meste annet, sier Kirsti Natvik, rektor ved Byfjord skole til Stavanger Aftenblad.

Skolen er en av flere som disse dager sliter med høyt sykefravær. Fredag var et høyt antall ansatte borte fra jobb av ulike grunner.

– Det kan bli mye fravær i perioder når det både er planlagt fravær og sykefravær i tillegg. Nå har vi litt høyere fravær enn vi pleier å ha. Når det er sagt, det pleier å være sånn i november og desember. Toppene i sykefravær er som ellers i samfunnet, sier Natvig som har drøftet situasjonen med skolesjefen.

– Jeg hadde møte med alle rektorene i går. Gjennomgangstonen fra alle er at det er veldig mye sykdom nå, sier Jørn Pedersen, skolesjef i Stavanger.

Både influensa og korona fører til fravær ved flere skoler.

– Akkurat denne perioden pleier det være mer luftveisinfeksjoner, I år oppleves det tyngre enn det var før korona, sier han.

Skolesjefen mener skolene er flinke til å finne praktiske løsninger slik at elevene får et tilbud.

– Men dette koster mye for skolene, og det er et høyt arbeidspress for tiden på grunn av smittesituasjonen.

Også blant barnehageansatte i Stavanger er det høyt sykefravær for tiden.

– Barnehagene jobber for å sikre forsvarlig drift, og med å best mulig utnytte ressursene de har. Noen ser på bemanning på tvers av avdelinger og barnehager. Det er krevende å få vikarer, både fordi de er utleid, eller fordi det også er sykdom blant vikarene, sa barnehagesjef Monica Buvig Stenseth til Aftenbladet forrige uke.

Powered by Labrador CMS