Disputerte til doktorgrad på barnehagens betydning

I sin doktorgradsavhandling har Dina von Heimburg forsket på barnehagen som en møteplass.

Publisert Sist oppdatert

I går disputerte Dina von Heimburg til doktorgrad ved Nord Universitet, etter flere års forskning.

– Det er nok første og siste gang at arbeidet mitt blir lest så grundig av noen som det bedømmelseskommisjonen nå har gjort, sier Dina von Heimburg til avisa Innherred.

Von Heimburg er fra Levanger og har jobbet i mange år i kommunen, og har vært stipendiat gjennom et samarbeid mellom kommunen og Nord Universitet. Avisa skriver at forskningsprosjektet dreier seg om å bygge sterkere grunnlag for lokalt folkehelsearbeid. Det kan skje gjennom å bruke barnehagen som en arena for inkludering på tvers av sosial klasse og ressurser.

Gjennom prosjektet har hun sett på samarbeid og samskaping mellom ansatte, foreldre, barn og andre personer som er involvert i barn og familier. Hun har ikke sett på barnehagen som en tjeneste for barn og foreldre, men heller barnehagen som en møteplass.

– Temaet har vært å ta tak i folkehelseproblemer som både kommunen og verden rundt oss trenger å finne nye løsninger på. I tillegg har vi fått veldig god drahjelp fra både nasjonale myndigheter og forskningsmiljøer, både i Norge og internasjonalt. Det har vært svært interessant å jobbe med å endre tankegang og forståelser for hvilke problemer barnehagen kan bidra til å løse, og hvordan det kan gjøres, sier hun.

Powered by Labrador CMS