Oslo kommune innfører gratis Aks for fjerdeklassinger

Fra neste høst blir det et gratis Aks-tilbud også til fjerdeklassinger i Oslo. Dermed vil det være et gratis tilbud til alle barn fra første- til fjerdeklasse.

Publisert

– Vi har en skikkelig gladnyhet til barnefamilier i Oslo. Vi går lenger enn det vi lovet i byrådsplattformen. Nå innfører vi også gratis Aks for barn til og med fjerdeklasse i hele byen, sier byråd for oppvekst og kunnskap Sunniva Holmås Eidsvoll (SV) i Oslo til Aftenposten.

Nyheten om Aks, også kjent som SFO i store deler av landet, kommer i forbindelse med at Oslo kommunes budsjett for neste år legges fram onsdag 21. september.

Les også: Finnmarkinger ønsker gratis barnehage og SFO

– Det vi gjør nå, er historisk. Jeg vil trekke paralleller til da det ble innført full barnehagedekning for 20 år siden. Vi er nå i mål med en velferdsreform, sier Eidsvoll.

Setter av 30 millioner

Tilbudet om gratis halvdagsplass for fjerdeklassingene vil gjelde fra neste skoleår, altså høsten 2023. Familiene det gjelder, vil spare inntil 24.500 kroner per år per barn, ifølge Aftenposten.

– Det utgjør nesten 100.000 kroner over fire år. Det gir et realt armslag for barnefamiliene, mener finansbyråd Einar Wilhelmsen (MDG).

Byrådet setter av 30 millioner kroner til satsingen i budsjettet for neste år. Når ordningen videreføres i 2024, vil utvidelsen koste 75 millioner kroner i året.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS