Det kan bli streik i private barnehager fra 17. januar hvis ikke partene kommer til enighet innen natt til lørdag.

Fare for barnehagestreik til uka

Godt over 100 private barnehager kan blir rammet av streik hvis partene ikke blir enige om årets tariffoppgjør denne uka.

Til sammen 1007 ansatte i 112 barnehager i Oslo, Østfold, Trøndelag og Vestlandet er omfattet av streikeuttaket til Fagforbundet, Utdanningsforbundet og Delta.

Partene har frist på seg til midnatt natt til lørdag på å bli enige om årets tariffoppgjør. Hvis meklingen bryter sammen, er streiken et faktum fra arbeidsdagens start mandag 17. oktober, varsler forbundene i en pressemelding.

Striden står først og fremst om pensjon. De ansatte mener Private Barnehagers Landsforbund (PBL) løper fra forpliktelsene sine i forbindelse med krav om overgang til Fellesordningen for avtalefestet pensjon (AFP) fra og med neste år.

– Det er et regelrett avtalebrudd når PBL går tilbake på løfter de forpliktet seg til skriftlig i protokoller fra tidligere lønnsoppgjør, sier forhandlingsleder Anne Green Nilsen.

Tre av fire private barnehager – 2.066 og 2.881 barnehager – er organisert i PBL. Disse barnehagene sysselsetter over 36.000 arbeidstakere.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS