Sykefraværet blant barnehage-ansatte i Sarpsborg skyter i været.

1 av 5 ansatte i Sarpsborg-barnehager er sykemeldte

Sykefraværet i de kommunale barnehagene har skutt i været i 2022. Så langt ligger det på 19 prosent.

Publisert

Til sammenlikning var sykefraværet på 13 prosent i de kommunale barnehagene i fjor. Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Hovedtillitsvalgt i Utdanningsforbundet i kommunen, Stine Marie Alsterberg Larsen, sier de er "svært bekymret". De mener økt bemanning, økt pedagogtetthet og stedlige styrere kan bidra til å redusere sykefraværet.

– Kanskje er også tiden inne for å finne gode livsfasetiltak for de ansatte i barnehagen. Vi går gjerne i dialog med kommuneledelsen om dette, sier Larsen til SA.

– Slik det er nå med så høyt sykefravær og mangel på vikarer, vet man nesten ikke hvem som kommer på jobb den påfølgende dagen. Over tid gir ikke dette grobunn for et godt arbeidsmiljø.

Administrasjonsutvalget i kommunen har sagt seg enige i at barnehagene må sees på og følges opp i tiden framover.

Les også: Sykefravær blant lærere er et pengesluk i Fredrikstad

Stedlig leder

Også de private barnehagene i Sarpsborg har hatt en økning i sykefraværet. Marius Iversen, kommunikasjonssjef i PBL, sier til SA at årsaken er vinterens koronarelatert fravær.

Men over tid viser statistikken et lavere sykefravær i de private barnehagene enn i de offentlige. Iversen mener en av årsakene kan være nettopp stedlig ledelse.

– Tilstedeværende ledelse er en faktor som er viktig for sykefraværet. Det er en indikasjon på at private barnehager ser og tar godt vare på sine ansatte, og så hadde det vært interessant å undersøke dette nærmere, sier Iversen.

Powered by Labrador CMS