Mære landbruksskole på Mære i Sparbu i Steinkjer kommune søker om dispensasjon fra streiken for tre av lærerne.

Landbruksskole har søkt om dispensasjon fra streiken

Mære landbruksskole på Steinkjer har søkt om dispensasjon fra lærerstreiken. – Må ta hensyn til liv og helse for dyra, sier rektor.

Publisert

Det skriver Trønder-Avisa.

Utdanningsforbundet har varslet at 16 lærere ved skolen vil bli tatt ut i streik fra mandag. Det skjer midt i en hektisk periode for skolens ansatte og elever: nå skal kornet treskes, potetene skal tas opp og i tillegg skal sau og ammekyr hjem fra beite.

Rektor ved skolen, Anne Johanne Hatlinghus, mener en opptrapping av streiken vil få konsekvenser for planter, dyr og elever. Nå har skolen søkt om dispensasjon for tre ansatte: Stallmesteren, gartneren og i avdeling for spesiell tilrettelegging.

– Jeg tenker at man må ta hensyn til liv og helse for dyr og planter også, forteller Hatlinghus.

Onsdag denne uka skrev VG at også Ås videregående skolen vurderer å be om dispensasjon fra streiken for lærere som underviser på IB-linja ved skolen.

IB er et toårig program som ender i et diplom. Det innebærer at studieløpet er veldig annerledes lagt opp enn vanlig videregående. Alt elevene gjør de to årene henger sammen, og ender i eksamener det siste året.

– Alle elever rammes av streiken, men IB-elevene er i en spesiell situasjon, det er ingen tvil om det, sier rektor Synnøve Aas Gulsvik ved Ås videregående skole.

Streiken trappes opp

Fra mandag 29. august trappes lærerstreiken opp. Utdanningsforbundet tar ut ytterligere 1400 lærere i streik. Dermed har forbundet i overkant av 2700 lærere i streik. I tillegg streiker også Skolenes landsforbund og Norsk lektorlaget.

Lektorlaget trapper også opp streiken til uka. Da tar de ut 13 medlemmer ved Byåsen videregående skole i Trondheim.

Det betyr at drøye 2800 lærere er i streik neste uke.

Powered by Labrador CMS