Utdanningsforbundets leder, Steffen Handal.

Trapper opp streiken kraftig – tar ut ytterligere 3000 lærere neste uke

Fra 13. september går ytterligere 3000 av Utdanningsforbundets medlemmer ut i streik.

Publisert Sist oppdatert

Det kommer frem i en pressemelding fra Utdanningsforbundet.

De fleste av de 3000 tas ut i Bergen og Bærum. Bryne og Trondheim er nye uttaksområder. Også denne gangen er det flest ungdomsskoler og videregående skoler som omfattes av uttaket.

Se hele uttaket her

– Denne opptrappingen viser alvoret i situasjonen, sier leder Steffen Handal i pressemeldingen.

– Det har vært kontakt med Riksmekleren, men så langt har dette ikke gitt noe resultat. Vi kommer til å fortsette streiken helt til vi får på plass en bedre løsning for lærerne, understreker han.

Les også: Elever spør om lærerstreiken på ung.no

– Ingen vilje

Den 20. juni ble de første av forbundets medlemmer tatt ut i streik. Per nå er om lag 3500 av dem tatt ut. Fra tirsdag neste uke vil de altså telle 6500.

Riksmekleren har bekreftet at de har kontakt med partene, men verken lærerorganisasjonene, KS eller riksmegler Mats Ruland har ønsket å si noe om hva kontakten har bestått i.

– Jeg registrerer ingen vilje fra arbeidsgiver KS til å komme oss i møte, uttaler imidlertid Steffen Handal i pressemeldingen fra UDF.

– KS er representant for lokale skolemyndigheter og burde kjempet sammen med oss andre for å sikre alle elever lærere med lærerutdanning gjennom lov og forskrift. Vi er dessverre ikke der nå. KS er mer opptatt av kommunenes handlingsrom enn elevenes beste. Det kan ikke fortsette, sier han.

Han understreker igjen at det er beklagelig at streiken rammer elever.

– Det er sterkt beklagelig at tusenvis av elever rammes, men samtidig handler denne streiken om at elevene i fremtiden skal ha tilgang til lærerutdannede lærere og at de får den opplæringen de har krav på. Da må yrket være attraktivt, sier Handal.

Les også: Våre barn er ofre for en rekordlang streik. Snart er ti prosent av skoleåret tapt.

Kommuneorganisasjonen KS har tidligere uttalt at de har strukket seg så langt som kommunenes økonomi tillater, og at de har gått utover rammen fra frontfagene i industrien. De har ikke mer penger å gi, uttalte områdedirektør Tor Arne Gangsø i august.

KS har også vist til at de andre arbeidslivsorganisasjonene innen KS-området var enige i oppgjøret, mens lærerorganisasjonene sa nei.

Powered by Labrador CMS