Mette Johnsen Walker, forbundsleder i Skolenes landsforbund.

Skolenes landsforbund trapper opp streiken

Ytterligere 28 medlemmer i Vestland tas ut i streik fra 22. august.

Skolenes landsforbund tar ut ytterligere 28 medlemmer i Vestland i streik fra og med 22. august, skriver forbundet i en pressemelding.

Dette kommer i tillegg til de tre medlemmene ved Olsvik barne- og ungdomsskole i Bergen som har streiket siden 8. juni. Forbundsstyret mener det er mest hensiktsmessig å la skolenes starte opp før en opptrapping varsles.

– Det er naturlig med en opptrapping for å vise alvor. Kampviljen er stor. Vi ser det som en fordel at lærerne får gjennomført sine planleggingsdager og hilst på sine elever før streiken trappes opp, uttaler forbundsleder Mette Johnsen Walker i pressemeldingen.

– Landets undervisningspersonell har sakket akterut lønnsmessig de siste årene. Tilbudet fra KS i årets forhandlinger gjør at de fleste av våre medlemmer fortsatt vil ha en mindrelønnsutvikling. Vi aksepterer ikke at denne utviklingen fortsetter i en tid der prisene på strøm, drivstoff og matvarer skyter i været, sier Johnsen Walker.

– Vårt hovedfokus er på den gruppa som inkluderer yrkesfaglærere. Når det gjelder yrkesfaglærere, har vi et rekrutteringsproblem overalt. Lønna i privat næringsliv er gjerne mye høyere enn det de vil få i videregående skole. Mange er nødt til å gå ned inntil 150.000 kroner i lønn. Det må vi gjøre noe med, fortsetter forbundslederen.

Skolenes landsforbund har varslet plassfratredelser fra arbeidsdagens start 22. august ved disse skolene i Vestland: Slåtthaug videregående skole (5 medlemmer), Os videregående skole (5), Årstad videregående skole (8), Laksevåg og Bergen maritime videregående skole (5) og Austevoll videregående skole (5).

Powered by Labrador CMS