Riksmekler Mats Wilhelm Ruland hadde med seg boller til dagens møte.

Meklingen er i gang
Handal: – Vi vil bidra til å finne en løsning

Partene i lærerstreiken er i nye møter hos Riksmekleren fra klokken 10 lørdag. Utdanningsforbundets leder Steffen Handal sier de vil være løsningsorienterte.

– Vi ser fram til møtet hos mekler. Der vil vi bidra til å finne en løsning på tariffoppgjøret som gjør at lærerne ikke fortsetter å sakke akterut i lønnsutviklingen, sier Steffen Handal i en epost til NTB før møtet.

Fra klokken 10 lørdag er han i møter med motpart KS og de to andre lærerorganisasjonene Norsk Lektorlag og Skolenes landsforbund hos Riksmekleren.

– Vi håper å møte en motpart som ikke stiller med bundet mandat og liten vilje til å bevege seg, sier Handal.

– Vi er her kun for å finne en løsning, sier en ordknapp arbeidslivsdirektør Tor Arne Gangsø i KS til TV 2 på vei inn til møtet.

– Fastlåst situasjon

Også søndag i forrige uke møttes partene hos Riksmekleren, men da forlot Utdanningsforbundet møtet etter to timer.

Det var etter et møte med kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) fredag ettermiddag at riksmekler Mats Ruland kalte inn partene til samtalene lørdag.

– Det er en fastlåst situasjon, og vi vil trolig holde på lenge i dag, sier Ruland til NTB på vei inn til møtet.

Med seg hadde han en pose med boller kjøpt på Narvesen for å hjelpe på stemningen.

Opptrapping onsdag

Han vil ikke komme med noe anslag på hvor lang tid møtet kan ta.

Utdanningsforbundet varslet fredag at de tar ut 300 nye lærere i streik fra onsdag neste uke. Dermed vil antall streikende lærere øke til rundt 8.450.

Lærerstreiken har vart siden 8. juni. I tillegg til Utdanningsforbundet har Skolenes landsforbund tatt ut 107 medlemmer og Norsk Lektorlag 89 medlemmer i streik.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS